Antena 3 CNN Externe Ce se întâmplă cu pozele tale după ce le încarci pe internet. Oamenii reali din spatele spam-ului

Ce se întâmplă cu pozele tale după ce le încarci pe internet. Oamenii reali din spatele spam-ului

Ce se întâmplă cu pozele tale după ce le încarci pe internet. Oamenii reali din spatele spam-ului
Sursa foto: Foto: ehow.com/ WIWT.com
11 Dec 2012   •   09:06
Poppy Dinsey, blogger britanic de modă, a fost îngrozită când a aflat că mai multe poze cu ea în costum de baie, pe care le postase pe platforma Flikr, au ajuns pe site-uri porno din Statele Unite.

Am realizat acest lucru când mi-am căutat numele pe Google” mărturiseşte tânăra.”La pagina 6, am dat de nişte linkuri care m-au dus spre respectivele site-uri. La început, m-am gândit că nu e sfârşitul lumii, că pozele nu erau indecente, eram pur şi simplu la plajă”.

Cu toate acestea, tânăra a realizat repede că trebuie să facă ceva ca să scoată respectivele imagini de pe site-urile indecente. „Nu vroiam ca oamenii să creadă că eu am pus pozele acolo”, spune Poppy Dinsey, citată de  BBC News.

"Am încercat să contactez administratorii site-urilor respective, dar nu mi-a răspuns nimeni”. În cele din urmă, tânăra a contactat firma din SUA care găzduia pagina de internet. Site-ul a fost închis pentru încălcarea drepturilor de autor.

Foto: Poppy Dinsey


Poppy Dinsey are un blog de modă pe care postează zilnic imagini cu ţinutele pe care le poartă în zilele respective. (What I wore today- WIWT) şi recunoaşte că multe dintre pozele sale se găsesc pe diverse site-uri de pe internet.

"Fac pozele cu telefonul personal, aşa că deţin drepturile autor pentru ele. Lucrul acesta m-a ajutat să merg mai departe” spune tânăra care adăugă că, recent, a mai descoperit un cont de Facebook fals cu poza ei.

Dar, potrivit verişorilor adolescenţi al lui Poppy Dinsey, şi părinţii fură poze de pe net. „Verişorii mei, care au 15 ani, mi-au povestit că părinţii şi profesorii obişnuiesc foarte des să fure poze cu adolescenţi de pe net pentru a-şi crea conturi pe reţelele de socializare care le permit să-şi spioneze copiii”.



Imaginea de mai sus, în care apare o tânără blondă, a fost realizată în 2009 pentru un calendar al unui ziar canadian. De atunci, fotomodelul şi-a schimbat locul de muncă, s-a măritat şi a făcut şi copii.

Cu toate acestea, poza cu ea continuă să circule pe internet şi să apară în numeroase profiluri false de pe Twitter.

Tânăra a recunoscut că acest lucru o deranjează, dar că nu ştie ce măsuri să ia pentru a stopa răspândirea pozei. Ea este îngrijorată despre ce ar putea să creadă eventualii săi angajatori.

Jurnaliştii care au studiat acest subiect au ajuns la o concluzie unanimă: dacă nu doriţi ca pozele cu dumneavoastră să circule pe internet, gândiţi-vă de două ori înainte de a le încărca pe diverse site-uri.


 


 

×
Subiecte în articol: poze internet internet
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close