Antena 3 CNN Externe Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola publicat de OMS

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola publicat de OMS

Cel mai recent bilanţ al epidemiei de Ebola publicat de OMS
Sursa foto: Foto: microbewiki.kenyon.edu
31 Iul 2014   •   22:18
Peste 1.300 de cazuri şi 729 de morţi este cel mai recent bilanţ al epidemiei de febră hemoragică în Africa de Vest. 57 de oameni au murit în ultimele patru zile, informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de AFP.

"În perioada 24-27 iulie, au fost înregistrate 122 de cazuri noi (confirmate, probabile şi suspecte), precum şi 57 de decese confirmate în Guineea, Liberia, Nigeria şi Sierra Leone", arată OMS într-un comunicat.

Datele prezentate de OMS arată o creştere, în doar 4 zile, cu 8,5 la sută a numărului de decese şi cu 10,1 la sută a numărului de cazuri de la precedentul bilanţ al OMS.

Epidemia, care durează de la începutul anului, a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în alte state din Africa de Vest.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor. Nu există un vaccin omologat împotriva virusului Ebola.

×
Subiecte în articol: Ebola virusul Ebola epidemie ebola
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close