Antena 3 CNN Externe Cel mai sărac preşedinte din lume şi-a terminat mandatul. Cum îşi duce viaţa acum Jose Mujica

Cel mai sărac preşedinte din lume şi-a terminat mandatul. Cum îşi duce viaţa acum Jose Mujica

Cel mai sărac preşedinte din lume şi-a terminat mandatul. Cum îşi duce viaţa acum Jose Mujica
de O.P.    |    03 Mar 2015   •   06:54

Preşedintele Uruguay-ului, considerat cel mai sărac şef de stat din lume, a ajuns la finalul mandatului.  Iubit de electorat datorită stilului de viaţă auster, Jose Mujica preferă să locuiască într-o fermă aflată lângă capitala Montevideo. E păzit de numai doi bodyguarzi şi de căţeluşa lui cu trei picioare.

Fostul preşedinte uruguayan a fost înlocuit de un politician care face parte din aceeaşi coaliţie aflată la putere în această ţară. Cunoscut în toată lume pentru stilul său de viaţă auster, Jose Mujica va păstra acum doar funcţia de parlamentar şi se va retrage la ferma sa de lângă capitala ţării.

Alături de soţia sa, Jose Mujica trăieşte ca majoritatea electoratului său. Munceşte pământul şi creşte animale. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, deţine doar două maşini, o proprietate mică şi o fermă. Iar când un şeic i-a oferit un milion de dolari pe unul dintre automobile, liderul uruguayan a refuzat categoric.

Jose Mujica nu numai că preferă un stil de viaţă modest, dar şi donează 90% din salariul său, adică 12.000 de dolari, organizaţiilor caritabile.

Fost luptător de gherilă, Jose Mujica a fost împuşcat de 6 ori în timpul luptelor înpotriva regimului aflat la putere în anii '70. A stat 14 ani în închisoare, din care doi a fost izolat pe fundul unui puţ.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close