Antena 3 CNN Externe Cele mai DURE sancţiuni date până acum Rusiei de America şi Uniunea Europeană. Care a fost reacţia lui Vladimir Putin

Cele mai DURE sancţiuni date până acum Rusiei de America şi Uniunea Europeană. Care a fost reacţia lui Vladimir Putin

Cele mai DURE sancţiuni date până acum Rusiei de America şi Uniunea Europeană. Care a fost reacţia lui Vladimir Putin
de O.P.    |    17 Iul 2014   •   06:50

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus noi sancţiuni economice împotriva Rusiei, cele mai dure de la declanşarea crizei din Ucraina. O serie de companii ruseşti importante rămân fără finanţare şi cu activele din băncile americane blocate, iar Rusia nu va mai primi credite europene.

În replică, preşedintele Vladimir Putin spune că sancţiunile vor duce relaţiile americano-ruse "în impas".

Noile sancţiuni economice americane vizează, între altele, banca Gazprombank, dar nu şi concernul Gazprom propriu-zis. Obama a subliniat că vor urma sancţiuni şi mai dure dacă Rusia nu acţionează pentru încetarea conflictului. Liderii din Uniunea Europeană au urmat şi ei exemplul Statelor Unite, la summitul de ieri de la Bruxelles.

Lista companiilor vizate de sancţiuni va fi alcătuită până la sfârşitul lunii. În plus, Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare vor suspenda orice nou împrumut pentru Rusia. Liderii europeni au eliminat şi restricţiile asupra exportului de material militar în Ucraina.


×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close