Antena 3 CNN Externe Un avion Air Algerie cu 116 oameni la bord, printre care şi un român, S-A PRĂBUŞIT

Un avion Air Algerie cu 116 oameni la bord, printre care şi un român, S-A PRĂBUŞIT

Un avion Air Algerie cu 116 oameni la bord, printre care şi un român, S-A PRĂBUŞIT
de S.T.    |    24 Iul 2014   •   18:03

Avionul companiei Air Algerie, care a dispărut de pe radare în noaptea de miercuri spre joi în timp ce efectua un zbor între Ouagadougou şi Alger, s-a prăbuşit, au confirmat autorităţile algeriene.

Ministerul algerian al Apărării nu exclude ipoteza unui ATAC TERORIST în cazul avionului Air Algerie

UPDATE:
 Fragmente ale fuselajului avionului Air Algerie au fost localizate în zona Tilemsi, în Mali, anunţă surse oficiale algeriene şi franceze, citate de Fox News.

UPDATE:
 Compania Air Algerie a comunicat că la bord se aflau 50 de cetăţeni francezi, 24 din Burkina Faso, un român, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un camerunez şi un ucrainean.

UPDATE:
 Un oficial algerian confirmă că avionul Air Algerie care zbura din Burkina Faso spre Algeria s-a prăbuşit, informează Reuters.
 
"Pot confirma că s-a prăbuşit", a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul Autorităţii aeronautice algeriene, preferând să păstreze anonimatul.

UPDATE:
Titus Corlăţean, ministrul de Externe, a confirmat, la Antena 3, că la bordul avionului algerian care s-a prăbuşit se afla şi un pasager român.


UPDATE:
 Un român se afla la bordul avionului companiei Air Algerie, care s-a prăbuşit, informează Reuters.

UPDATE:
 Două avioane de tip Mirage 2000 ale Armatei franceze caută aeronava companiei Air Algerie.

UPDATE
- Numeroşi cetăţeni francezi se află, cel mai probabil, la bordul avionului Air Algérie dispărut, a anunţat, joi, secretarul de stat francez din Ministerul Transporturilor, Frederic Cuvillier, citat de AFP.
   
"O celulă de criză" a fost formată de conducerea Aviaţiei civile franceze, pentru verificarea informaţiilor, a declarat oficialul francez.


UPDATE - Avionul companiei Air Algérie s-ar fi prăbuşit, joi, după ce a intrat în spaţiul aerian al Niamey, capitala Nigerului. Zborul AH5017 s-a prăbuşit în Niger după ce a traversat o furtună puternică, susţine site-ul ibtimes.co.uk. Televiziunea Elnahar a confirmat că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

UPDATE - Cei şase membri ai echipajului avionului Air
Algérie dispărut joi între Ouagadougou şi Alger sunt spanioli, a anunţat, la Madrid, sindicatul piloţilor de linie Sepla.

UPDATE  - Avionul dispărut pe ruta Ouagadougou - Alger era un MD83, aparţinând companiei spaniole Swiftair. Aeronava avea la bord 110 pasageri şi şase membri ai echipajului.

Compania aeriană Air Algérie a anunţat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după decolarea aeronavei, relatează AFP.


Deocamdată, nu există nicio informaţie cu privire la numărul persoanelor aflate la bord.

"Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu un avion al Air Algérie care se deplasa joi pe ruta Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania publică algeriană, citată de agenţia APS.

"Air Algérie informează că serviciile de navigaţie aeriană au luat ultima dată legătura cu zborul AH5017 ce se deplasa pe ruta   Ouagadougou-Alger în ziua de 24 iulie, la ora 01.55 GMT, respectiv la 50 de minute după decolare", precizează un comunicat.
   
Compania a pus în aplicare un "plan de urgenţă".

×
Subiecte în articol: avion disparut
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close