Antena 3 CNN Externe Copenhaga: 30.000 de persoane aduc un omagiu victimelor atacurilor

Copenhaga: 30.000 de persoane aduc un omagiu victimelor atacurilor

Copenhaga: 30.000 de persoane aduc un omagiu victimelor atacurilor
Sursa foto: Foto: seattlepi.com
17 Feb 2015   •   00:08

Circa 30.000 de persoane s-au adunat luni seară la Copenhaga pentru a aduce un omagiu victimelor atacurilor comise în weekend contra comunităţii evreieşti şi unui loc simbolic al libertăţii de exprimare, care au făcut doi morţi şi cinci răniţi.

"Sunt 30.000 de persoane, aşa cum ne-am aşteptat", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din capitala daneză, citat de Agerpres.

"Vreau să spun în seara asta tuturor evreilor danezi: nu sunteţi singuri", a afirmat şeful guvernului danez, Helle Thorning-Schmidt, în faţa mulţimii adunate în apropierea centrului cultural unde a avut loc primul atac armat sâmbătă după-amiază.

"Noi insistăm să trăim o viaţă liberă, în securitate, într-o ţară democratică. De aceea suntem aici în această seară", a mai spus ea. "Când alţii încearcă să ne sperie şi să ne despartă, răspunsul nostru este întotdeauna o comunitate unită".

"Un atac împotriva evreilor din Danemarca este un atac împotriva Danemarcei", a subliniat ea, referindu-se la tirurile ce au vizat sinagoga din Copenhaga şi au ucis un evreu de 37 de ani.

Ea a mulţumit de asemenea, în limba franceză, "poporului francez... care ne întinde mâna în acest moment dificil".

Ambasadorul Franţei în Danemarca, François Zimeray, martor al primului atac armat, a luat de asemenea cuvântul. Pentru el, "Franţa şi Danemarca împărtăşesc aceeaşi tragedie... trebuie să luptăm împreună".
 

×
Subiecte în articol: Copenhaga atentat terorist
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close