Antena 3 CNN Externe Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în largul Papuei Noua Guinee. Există RISC de TSUNAMI

Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în largul Papuei Noua Guinee. Există RISC de TSUNAMI

Cutremur cu magnitudinea de 7,4 în largul Papuei Noua Guinee. Există RISC de TSUNAMI
Sursa foto: Foto: earthscope.org
05 Mai 2015   •   07:41

Un cutremur puternic a avut loc marţi în largul Papuei Noua Guinee, iar oficiali au avertizat că este posibil un tsunami, relatează Associated Press.
   
Cutremurul, cu magnitudinea de 7,4, a avut loc la aproximativ 130 de kilometri sud de oraşul Kokopo (nord-est), la o adâncime de 63 de kilometri, a anunţat Institurul american de geofizică USGS, revizuind magnitudinea de 7,5 şi adâncimea de zece kilometri anunţate anterior.
   
Centrul pentru alerte de tsunami la Pacific a anunţat că valuri de până la un metru sunt posibile pe o rază de 300 de kilometri de la epicentru.
   
Deocamdată nu există informaţii despre formarea unor asemenea valuri şi nici despre pagube, a declarat Chris McKee, adjunctul directorului Observatorului Geofizic din capitala Port Moresby.
   
"Cutremurul a avut loc în larg, iar zonele vecine terestre sunt destul de puţin populate", a spus McKee.
   
Centrul naţional pentru dezastre nu a primit rapoarte despre eventuale pagube, a declarat directorul interimar Martin Mose.
   
"Tocmai trimitem un mesaj în zonă, către satele de pe coastă, să adopte măsuri de precauţie suplimentare în cazul formării unui eventual tsunami", a spus el.
   
Seismul de marţi a avut loc în aceeaşi zonă în care două cutremure au fost resimţite săptămâna trecută. Niciunul dintre ele nu a provocat pagube şi tsunami, dar au avut intensităţi mai mici decât cel de marţi.
   
Papua Noua Guinee se află pe Cercul de Foc al Pacificului, o regiune în care se întregistrează frecvent cutremure.

×
Subiecte în articol: cutremur alerta de tsunami
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close