Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic în această noapte. Magnitudinea a fost de 6,7

Cutremur puternic în această noapte. Magnitudinea a fost de 6,7

Cutremur puternic în această noapte. Magnitudinea a fost de 6,7
de O.P.    |    17 Noi 2014   •   04:28

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 a avut loc luni dimineaţă în largul coastelor de est ale Noii Zeelande, însă seismologii au exclus orice risc de tsunami, relatează AFP.

Seismul, care s-a produs la ora locală 10.33 (00.33, ora României), a fost localizat în mare, la o distanţă de aproximativ 200 de kilometri de oraşul Gisborne, situat pe insula Insula de Nord, şi la o adâncime de 35 de kilometri, a precizat Institutul american de geofizică (USGS).

Serviciul de Protecţie Civilă din Noua Zeelandă a declarat că "un tsunami în regiune provocat (de seism) este puţin probabil".

GeoNet, serviciul de supraveghere seismică neozeelandez, a calificat acest cutremur drept "grav" şi a afirmat că seismul a fost resimţit în partea de jos a Insulei de Nord şi în partea de sus a Insulei de Sud, cele două insule principale ale Noii Zeelande.

Noua Zeelandă se află pe Centrura de Foc a Pacificului, unde mai multe plăci intră frecvent în coliziune, provocând o activitate seismică importantă.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3, care a avut loc în februarie 2013 în regiunea Canterbury (Insula de Sud), în zona Christchurch, s-a soldat cu 185 de morţi.

×
Subiecte în articol: cutremur seism
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close