Antena 3 CNN Externe Decizie RADICALĂ luată de autorităţile de la Kiev. "Trupe de militari, plasate la graniţa teritoriilor ocupate de separatişti"

Decizie RADICALĂ luată de autorităţile de la Kiev. "Trupe de militari, plasate la graniţa teritoriilor ocupate de separatişti"

Decizie RADICALĂ luată de autorităţile de la Kiev. "Trupe de militari, plasate la graniţa teritoriilor ocupate de separatişti"
de O.P.    |    06 Noi 2014   •   07:02

 Ucraina va suspenda finanţarea bugetară a teritoriilor controlate de separatişti, anunţă guvernul de la Kiev. Mai mult, noi trupe au fost mobilizate în oraşe cheie aflate la graniţa teritoriilor ocupate. Autorităţile ucrainiene se tem că, odată cu instituirea noii conduceri, separatiştii vor încerca să îşi lărgească teritoriul.

Guvernul de la Kiev a criticat dur organizarea scrutinului în estul Ucrainei, în cele două regiuni controlate de pro-ruşi. Autorităţile de la Kiev spun că alegerile locale din Doneţk şi Luhansk distrug şansele unei păci pe cale diplomatică în regiune şi îi ameninţă pe separatişti cu sancţiuni economice.

De teamă că separatiştii vor încerca să profite de armistiţiul încheiat la Minsk pentru a prinde armata ucraineană pe nepregătite, preşedintele Petro Poroşenko a ordonat mobilizarea unor trupe suplimentare. Soldaţii urmează să fie trimişi în oraşele aflate la graniţa teritoriilor controlate de pro-ruşi.

Vor continua însă livrările de gaze şi electricitate, anunţă Kievul, pentru a nu afecta populaţia din cele două regiuni. Rezultatul alegerilor din Doneţk şi Luhansk a fost criticat de Uniunea Europeană şi Statele Unite, dar salutat de Moscova.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close