Antena 3 CNN Externe Dezastru natural în California, în urma incendiilor uriaşe. Sunt cel puțin 23 de morți. A fost cerut ajutorul statelor vecine

Dezastru natural în California, în urma incendiilor uriaşe. Sunt cel puțin 23 de morți. A fost cerut ajutorul statelor vecine

Dezastru natural în California, în urma incendiilor uriaşe. Sunt cel puțin 23 de morți. A fost cerut ajutorul statelor vecine
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
de S.T.    |    12 Oct 2017   •   11:15

California a făcut apel la statele vecine şi nu numai pentru ajutor în lupta împotriva incendiilor deosebit de violente care s-au soldat cu 23 de morţi de duminică, iar situaţia ar urma să se înrăutăţească, potrivit autorităţilor, relatează joi AFP.

Situaţia „va continua să se înrăutăţească înainte de a se ameliora”, a avertizat Ken Pimlott, responsabil din cadrul departamentului californian pentru păduri şi luptă împotriva incendiilor, în cadrul unei conferinţe de presă transmise pe Facebook.

Este un eveniment grav, sever, catastrofic. Aceste incendii ard literal mai repede decât poate alerga un pompier în anumite zone”, a mai afirmat el.

Alimentate de rafale de vânt cu viteze de peste 60 km/h şi în contextul în care umiditatea aerului este de doar 8%, 22 de incendii au distrus de duminică aproape 70.000 de hectare în opt comitate. Pompierii estimează că aproape 3.500 de clădiri au fost distruse.

Peste 8.000 de pompieri luptă pentru stingerea flăcărilor, sprijiniţi din aer de peste 70 de elicoptere, 30 de avioane încărcate cu apă şi la sol de sute de vehicule.

Autorităţile din statul american cu cea mai mare populaţie a obţinut deja întăriri din statele apropiate Nevada, Washington, Oregon sau Arizona, şi altele urmează să ajungă.

Potrivit serviciilor de salvare, incendiile s-au soldat cu 23 de morţi, în condiţiile în care precedentul bilanţ era de 21 de morţi.

Preşedintele american Donald Trump a decretat marţi stare de catastrofă naturală.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close