Antena 3 CNN Externe Diaspora Moarte ŞOCANTĂ pentru un român de 21 de ani, într-o închisoare germană: "Gardienii l-au bătut, apoi l-au INCINERAT şi au şters toate URMELE"

Moarte ŞOCANTĂ pentru un român de 21 de ani, într-o închisoare germană: "Gardienii l-au bătut, apoi l-au INCINERAT şi au şters toate URMELE"

Moarte ŞOCANTĂ pentru un român de 21 de ani, într-o închisoare germană: "Gardienii l-au bătut, apoi l-au INCINERAT şi au şters toate URMELE"
de O.P.    |    02 Oct 2014   •   06:58

 Un român de 21 de ani a murit într-o închisoare din Germania din cauza unei septicemii.  Este explicaţia oficială. Neoficial însă, se pare că acesta ar fi fost bătut de gardineni, legat şi închis în carceră iar împrejurările morţii sale ridică mai multe semne de întrebare.

Părinţii tânărului spun că au fost anunţaţi de moartea copilului lor abia la două săptămâni de la incinerare, după ce au fost şterse toate urmele.

Bărbatul de 21 de ani fusese închis într-un penitenciar din vestul Germaniei pentru furt şi mai avea de ispăşit 4 luni de pedeapsă. În urmă cu o lună, gardienii l-ar fi găsit mort în celula lui.

LUIS, vărul lui Constantin: "Cred că l-au ars dupa doua trei zile. Verisorul meu a murit legat la maini si la picioare si cu capul pe masă".

În raportul autopsiei, legiştii au scris că românul s-a stins din cauza unei peritonite, urmată de septicemie. Moartea acestuia a fost însă anunţată autorităţilor române şi familiei după aproape două săptămâni.

Cazul a stîrnit interesul presei germane. Ziariştii au scris că înainte să moară, românul a fost dus la carceră pentru că era extrem de violent şi atacase gardienii.

HUBERTUS GÄRTNER, jurnalist la publicaţia Nordrhein-Westfälische: "Oricum sunt mai multe multe lucruri de aflat, nici eu nu am reuşit să aflu toate informaţiile, această situaţie are deja pentru noi însemnătate politică".

Familia din România cere acum pedepsirea vinovaţilor.

Moartea românului e anchetată la penitenciarul din vestul Germaniei. Autorităţile de la Bucureşti au anunţat că urmăresc ancheta dar nu pot influenţa procedurile judiciare.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close