Antena 3 CNN Externe Diaspora Românul care salvează vieţile canadienilor în fiecare zi. Este pilot pe o ambulanţă aeriană

Românul care salvează vieţile canadienilor în fiecare zi. Este pilot pe o ambulanţă aeriană

Românul care salvează vieţile canadienilor în fiecare zi. Este pilot pe o ambulanţă aeriană
de Monica Matei    |    28 Feb 2014   •   06:03

Un pilot din România salvează vieţi în fiecare zi în Canada. Vio Luduşan pilotează o ambulanţă aeriană şi transportă pacienţi pe o suprafaţă mai mare de două milioane de  kilometri pătraţi în condiţii meteorologice extreme.

Cu peste o mie de ore de zbor la activ, românul a salvat mii de oameni de-a lungul carierei sale de pilot. Pilot cu o experienţă vastă, Vio Luduşan a participat la două intervenţii l-au marcat în mod deosebit. Una dintre ele a avut loc chiar în noaptea de revelion.

Miile de misiuni la care a participat au avut loc în condiţii meteorologice extreme, pe furtuni de zăpadă şi pe temperaturi chiar şi de minus 70 de grade.

Ori de câte ori este întrebat de locul de origine, Vio spune tuturor cu mândrie că este român din Transilvania.

Chiar dacă este plecat din ţară de mai bine de 20 de ani, o dată pe an îşi face timp să vină în România să îşi viziteze rudele. Iar pentru următoarea dată când va veni în ţară şi-a făcut deja planuri.

Pentru viitor, Vio are planuri mari. Îşi doreşte să ajungă să piloteze avioane de dimensiuni mari, poate chiar un transatlantic.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close