Antena 3 CNN Externe Dominique Strauss-Kahn: Putin a complotat pentru înlăturarea mea de la conducerea FMI

Dominique Strauss-Kahn: Putin a complotat pentru înlăturarea mea de la conducerea FMI

Dominique Strauss-Kahn: Putin a complotat pentru înlăturarea mea de la conducerea FMI
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Mai 2011   •   11:39
Dominique Strauss-Kahn consideră că Vladimir Putin a complotat pentru înlăturarea lui de la conducerea Fondului Monetar Internaţional, scrie Russia Today. Chiar înainte de a fi arestat, Strauss-Khan şi-a exprimat îngrijorarea că ar putea fi victima unei conspiraţii.

Într-un interviu acordat unui post de televiziune francez, deputatul socialist Claude Bartolone a declarat că fostul şef al FMI i-a spus că Moscova şi Parisul încearcă să îl împiedice să candideze la preşedinţia Franţei.

"Atenţie, trebuie să fim vigilenţi, putem avea telefoanele ascultate, simt în prezent că ruşii, şi în special Putin, sunt aliaţii Franţei pentru a încerca să mă înlăture de la conducerea FMI ca să nu-mi pot anunţa (candidatura)", i-ar fi spus Strauss-Kahn lui Bartolone.

Potrivit secretarului de presă al lui Putin, aceste acuzaţii sunt total nefondate. "Am fost secretarul premierului Putin în ultimii trei ani şi nu am auzit astfel de ciudăţenie, de nebunie, acuzaţii care pur şi simplu nu au niciun fundament", a declarat el.

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional, Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 62 de ani, a fost pus sub acuzare în urmă cu o săptămână, pentru agresiune seuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană, în urma unui incident produs într-un hotel din New York.

În prezent, Dominique Strauss Kahn se află în arest la domiciliu. Fostul şef al FMI stă într-un apartament de lux de pe Broadway pentru care plăteşte o chirie de 200 de mii de dolari pe lună. Nu are voie să iasă din casă decât în condiţii speciale.

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close