Antena 3 CNN Externe Douăzeci de palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU din Fâşia Gaza bombardată de israelieni

Douăzeci de palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU din Fâşia Gaza bombardată de israelieni

Douăzeci de palestinieni, ucişi într-o şcoală ONU din Fâşia Gaza bombardată de israelieni
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
30 Iul 2014   •   08:40

Douăzeci de palestinieni care se refugiaseră într-o şcoală ONU au fost omorâţi miercuri dimineaţa în urma unor bombardamente israeliene, în nordul Fâşiei Gaza, potrivit serviciilor de salvare, scrie AFP.
   
Obuze de tanc au lovit în plin două săli de clasă dintr-o şcoală UNRWA, Agenţia ONU pentru refugiaţi palestinieni, în tabăra de la Jabaliya, a precizat aceeaşi sursă.
   
Un reprezentant UNRWA a anunţat 15 morţi.
   
Numeroşi civili s-au refugiat în şcoli UNRWA la Jabaliya, după ce au fost avertizaţi de către armata israeliană că sectorul sau localitatea în care trăiesc riscă să fie vizat de bombardamente masive.
   
Goniţi de acasă de confruntările armate, aproximativ 180.000 de locuitori din enclava palestiniană trăiesc, în condiţii foarte precare, în 83 de şcoli administrate de către UNRWA.
   
Mai multe dintre aceste instituţii au fost atinse în confruntări armate. Pe 24 iulie, un obuz tras de către israelieni a căzut în curtea uneia dintre instituţii, la Beit Hanoun, omorând 15 palestinieni. Însă armata israeliană a afirmat că obuzul nu a fost tras de către israelieni.
   
Israelul acuză mişcarea islamistă palestiniană Hamas de uciderea civililor, afirmând că mişcarea îi foloseşte ca pe "scuturi umane", ascunzând arme şi centre operaţionale în biserici, moschei sau şcoli.
  

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Israel
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close