Antena 3 CNN Externe DSK, în mijlocul unui nou scandal sexual. Ce acuzaţii i se aduc fostului şef al FMI

DSK, în mijlocul unui nou scandal sexual. Ce acuzaţii i se aduc fostului şef al FMI

DSK, în mijlocul unui nou scandal sexual. Ce acuzaţii i se aduc fostului şef al FMI
Sursa foto: Foto: hereandnow.wbur.org
de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   11:20
Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, este, din nou, în mijlocul unui alt scandal sexual. 
 
De data aceasta, o ziaristă din Italia susţine că politicianul francez a încercat să abuzeze de ea la sfârşitul anilor 1990, scrie cotidianul Le Point, în ediţia on-line. 
 
Jurnalista Myrta Merlino îl acuză pe DSK de faptul că ar fi încercat să abuzeze de ea în perioada când era ministru de Finanţe. Informaţia apare într-un interviu dat de ziaristă şi postat pe YouTube, pe 31 mai, materialul fiind preluat de cotidianul francez amintit.
 
Întâmplarea ar fi avut loc atunci când jurnalista a vrut să-i ia un interviu lui Strauss-Kahn, la un Forum de la Davos (Elveţia). S-a fixat o întâlnire la barul unui hotel, iar DSK nu ar fi venit, susţine Myrta Merlino. 
 
Mai mult, potrivit acesteia, un chelner i-a adus un bilet prin care DSK îi transmitea să meargă în apartamentul lui de la hotel, insistând să vină singură, fără cameraman. 

Foto: www.facebook.com/myrtamerlino

"La început am ezitat, dar până la urmă m-am dus şi m-am aşezat pe un scaun. M-a servit cu un pahar de şampanie şi am început să vorbim despre orice, dar nu despre interviu", a declarat ziarista Merlino. 
 
"Apoi, Dominique Strauss-Kahn mi-a spus că lui îi plac la nebunie ziaristele. I-am răspuns că soţia lui este o femeie minunată şi un ziarist formidabil. M-am ridicat şi atunci el m-a împins în perete, încercând să mă sărute. I-am tras o palmă, m-am zbătut şi am fugit", povesteşte Myrta Merlino. 
 
Totuşi, ziarista nu explică de ce a tăcut atâta timp şi a vorbit despre această întâmplare după 10 ani.
 
Contactat de cotidianul Le Point, care a publicat informaţia, avocatul lui DSK, Richard Malka, a spus că "nu ştie nimic despre această chestiune" şi nu are de făcut "niciun comentariu pe acest subiect".
 

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss-Kahn abuz
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close