Antena 3 CNN Externe Europa nu mai poate să respire. Temperaturile au atins valori record. Incendiile fac ravagii în Spania şi Grecia

Europa nu mai poate să respire. Temperaturile au atins valori record. Incendiile fac ravagii în Spania şi Grecia

Europa nu mai poate să respire. Temperaturile au atins valori record. Incendiile fac ravagii în Spania şi Grecia
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
20 Aug 2012   •   07:48

Ţările din vestul Europei au suferit, şi ieri, de căldură. Temperaturi au depăşit peste 40 de grade celsius. Meteorologii spun că vremea nu se va răcori decât spre mijlocul săptămânii. Canicula favorizează şi incendiile care au distrus, în ultimele zile, sute de hectare de vegetaţie în Spania şi Grecia.

În mai multe regiuni ale Franţei s-au înregistrat recorduri absolute de temperatură, de peste 40 de grade Celsius. Ministrul sănătăţii de la Paris a dat însă asigurări că situaţia nu constituie o "alertă medicală". La Paris, oamenii par să-i dea dreptate, mai ales că au la dispoziţie fântânile ca să se mai răcorească. Pompierii din Paris au raportat, totuşi, peste 1400 de intervenţii la incendii sau în cazul unor urgenţe medicale legate de caniculă.

Căldura bate recorduri şi în Italia. Meteorologii prevăd că săptămâna care începe astăzi va fi cea mai călduroasă a verii. La Florenţa se vor atinge 40 de grade, la Roma - 39 iar la Bolzano, în Alpi, 37, cea mai înaltă valoare din ultimii 100 de ani. Răcoarea ar putea veni abia joi, însoţită de furtuni.

Şi spaniolii se luptă cu temperaturile ridicate, dar şi cu incendiile de vegetaţie provocate de caniculă. Unul dintre ele a mistuit peste o mie de hectare de tufişuri şi păşune, aproape de Salamanca. Sute de persoane au fost temporar evacuate dintr-un sat ameninţat de flăcări.

În Grecia, un incendiu de amploare a distrus peste 6000 de hectare de pădure şi culturi agricole pe insula Chios. Au fost prefăcute în cenuşă şi câteva livezi de arbori de mastic, care cresc doar aici. Răşina lor, folosită în alimentaţie şi industria farmaceutică este, pentru unii localnici, singura sursă de venit.





×
Subiecte în articol: canicula
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close