Antena 3 CNN Externe Forţele aeriene române preiau controlul Aeroportului Internaţional din Kabul

Forţele aeriene române preiau controlul Aeroportului Internaţional din Kabul

Forţele aeriene române preiau controlul Aeroportului Internaţional din Kabul
Sursa foto: Foto: Agerpres/TanJug
02 Mar 2011   •   18:12

Forţele aeriene române vor prelua, începând cu luna aprilie, comanda Aeroportului Internaţional Kabul, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale transmis miercuri, conform Agerpres.

Detaşamentul de militari va prelua de la contingentul maghiar rolul de naţiune conducătoare a aeroportului afgan, încadrând funcţii din structura administrativă şi din cea de comandă ale aeroportului.

Potrivit sursei citate, detaşamentul românesc îşi va desfăşura activitatea în cadrul Forţei de Asistenţă de Securitate din Afganistan, ISAF, aflată sub comanda operaţională a NATO.

În mesajul transmis militarilor, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi-a exprimat convingerea că perioada intensă de pregătire şi ''atenta'' selecţie a personalului a creat premisele unei misiuni de succes la cele mai înalte standarde

Ministrul i-a îndemnat pe militarii Detaşamentului KAIA să urmeze exemplul colegilor care au îndeplinit în urmă cu cinci ani aceeaşi misiune, în care au obţinut rezultate excelente şi au probat, o dată în plus, profesionalismul şi seriozitatea pentru care aviatori militari sunt renumiţi în ţară şi peste hotare.

La ceremonia desfăşurată la Flotila 90 Transport Aerian au participat, alături de rudele militarilor care pleacă în misiune, cadre militare în activitate şi reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene şi ai Statului Major General.

România este prima ţară NATO care va executa această misiune pentru o perioadă de un an de zile, rotirea detaşamentelor realizându-se la un interval de şase luni.

×
Subiecte în articol: Kabul NATO MApN
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close