Antena 3 CNN Externe Forţele ucrainene au intrat în mai multe oraşe din zona unde s-a prăbuşit avionul malaysian

Forţele ucrainene au intrat în mai multe oraşe din zona unde s-a prăbuşit avionul malaysian

Forţele ucrainene au intrat în mai multe oraşe din zona unde s-a prăbuşit avionul malaysian
Sursa foto: Foto: dw.de
28 Iul 2014   •   14:26

Forţele ucrainene au anunţat luni că au intrat în mai multe oraşe aflate până în prezent sub controlul separatiştilor proruşi, situate în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian, precizând că au preluat controlul asupra unei zone strategice din proximitate, scrie AFP.
   
Soldaţii au intrat în oraşele Şahtarsk şi Torez, la est de Doneţk, şi au preluat controlul în zona colinei Saur Mogila, au precizat forţele ucrainene într-un comunicat.
   
Luptele continuă de asemenea la Snijne şi Pervomaisk, localităţi situate în apropiere, potrivit aceleiaşi surse.
   
În acelaşi timp, autorităţile olandeze au anunţat că experţii medico-legali şi poliţiştii olandezi şi australieni, care voiau să meargă luni dimineaţa la locul prăbuşirii avionului ce efectua zborul MH17, s-au întors din drum din motive de securitate, din cauza unor explozii care s-au auzit în apropiere.
   
"Saur Mogila este o colină strategică de la frontiera dintre regiunile Doneţk şi Lugansk (în Ucraina-n.r.) şi regiunea Rostov din Rusia, de unde teroriştii trăgeau asupra soldaţilor ucraineni şi anumitor sate, în special Marinivka", a subliniat preşedinţia ucraineană într-un comunicat separat, fără a face precizări privind eventuale victime.
   
Situată la circa 50 de kilometri est de Doneţk şi la aproximativ zece kilometri de frontiera rusă, Saur Mogila se află de asemenea la 25 de kilometri de locul prăbuşirii avionului malaysian MH17. Miercuri, două avioane de vânătoare ucrainene au fost doborâte deasupra acestei coline.
   
În nordul regiunii Doneţk, forţele ucrainene au anunţat de asemenea că au preluat controlul asupra oraşului Debalţeve şi şi-au consolidat trupele pentru a "elibera" bastionul rebelilor Gorlivka.

Forţele ucrainene au mai anunţat că au intrat în oraşul Lutughin, din regiunea vecină Lugansk.
   
Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova.
   
Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close