Antena 3 CNN Externe Fotografii nud cu o fată de 12 ani, pe Facebook. Compania, dată în judecată

Fotografii nud cu o fată de 12 ani, pe Facebook. Compania, dată în judecată

Fotografii nud cu o fată de 12 ani, pe Facebook. Compania, dată în judecată
Sursa foto: Foto: blog.doitstyle.com
08 Sep 2011   •   09:39

Un bărbat din Irlanda de Nord dă în judecată compania Facebook, după ce fiica sa de 12 ani a postat poze provocatoare pe site, expunându-se astfel la riscuri de natură sexuală şi psihică. Irlandezul acuză compania de neglijenţă, întrucât nu dispune de o modalitate de a verifica vârsta utilizatorilor. În mod normal, pentru a te înscrie pe Facebook trebuie să ai cel puţin 13 ani, informează BBC News.

Sistemul se bazează pe corectitudinea copiilor care ar trebui să-şi spună vârsta. Nu există nici o modalitate de a verifica dacă spun adevărul”, a scris irlandezul în plângerea depusă săptămâna aceasta. În aceeaşi plângere, bărbatul a precizat că i-a mai şters contul fiicei sale de pe Facebook, însă aceasta şi-a făcut altul.

Potrivit avocatei bărbatului, Hilary Carmichael, adolescenta a postat pe Facebook fotografii cu caracter sexual. „Fata apărea în poziţii provocatoare, era machiată şi arată mult mai matură”, a precizat Carmichael.

Mai mult, adolescenta a dezvăluit pe Facebook detalii personale, precum adresa şi şcoala la care învăţa.

Site-ul Facebook nu este potrivit pentru persoanele minore, iar compania nu este în stare nici măcar să împlementeze un sistem care să împiedice persoanele mai mici de 13 ani să-şi facă un cont”, a mai spus avocata.




 

×
Subiecte în articol: Facebook adolescenta fotografii nud proces
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close