Antena 3 CNN Externe Franţa consideră "inacceptabile" activităţile americane de spionaj

Franţa consideră "inacceptabile" activităţile americane de spionaj

Franţa consideră "inacceptabile" activităţile americane de spionaj
Sursa foto: Foto: www.thenewnewinternet.com
de S.T.    |    22 Oct 2013   •   19:26

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, i-a transmis secretarului de Stat american, John Kerry, că activităţile americane de spionare a ţărilor aliate sunt "inacceptabile", relatează AFP.
   
"I-am spus lui John Kerry ceea ce preşedintele François Hollande i-a spus lui Barack Obama: spionajul la scară largă practicat de americani în ţările aliate este inacceptabil", a spus Fabius la Londra.
   
Preşedinţia Statelor Unite a minimizat noua controversă apărută după dezvăluiri despre amploarea activităţilor de spionaj americane în Franţa, explicând că Washingtonul primeşte informaţii din străinătate "aşa cum fac toate ţările". "Nu vom comenta public toate presupusele activităţi de spionaj şi am spus clar că Statele Unite primesc informaţii din străinătate aşa cum fac toate ţările", a explicat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Caitlin Hayden.
   
"Aşa cum preşedintele Barack Obama a declarat în discursul la Adunarea Generală a ONU, am început să trecem în revistă modul în care obţinem informaţii, pentru a ajunge la un echilibru între preocupările legitime privind siguranţa cetăţenilor noştri, cea a aliaţilor şi preocupările privind protejarea vieţii private", a explicat Hayden.
   
Potrivit ziarului Le Monde, Agenţia americană pentru Securitatea Naţională (NSA) a efectuat 70,3 milioane de acţiuni de interceptare a datelor telefonice din Franţa în perioada decembrie 2012 - ianuarie 2013.

×
Subiecte în articol: Franta Laurent Fabius John Kerry spionaj
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close