Antena 3 CNN Externe HABEMUS PAPAM! Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Francisc

HABEMUS PAPAM! Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Francisc

HABEMUS PAPAM! Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Francisc
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
13 Mar 2013   •   21:15

Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Papa Francisc.


Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi provine dintr-o familie italiană din Argentina. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Ascultă DISCURSUL Papei Francisc 

Cine este noul Suveran Pontif


Zi istorică la Vatican. Cei 115 cardinali reuniţi în conclav au ales un Papă la 24 de ore de la începutul dezbaterilor. Fumul alb a ieşit pe hornul Capelei Sixtine la ora 20.06, după al cincilea vot care a avut loc în cadrul Conclavului.

În ultimul secol, niciodată un conclav nu a ţinut mai mult de 5 zile. Papa Francisc este cel de-al 266-lea Papă, ales în al 75-lea conclav din istoria Bisericii.

Care au fost ultimii zece papi şi ce moştenire au lăsat în urma lor



Odată ce a întrunit voturile a 77 dintre cei 115 cardinali, Francisc îşi asumă funcţia de lider al Bisericii Catolice în faţa membrilor Conclavului.

Lumea catolică a rămas fără lider în 28 februarie când Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul.

Benedict al XVI-lea este primul succesor al Sfântului Petru care renunţă de bunăvoie la  funcţie. Un elicopter l-a dus pe fostul cardinal Ratzinger până la reşedinţa de vacanţă a Papilor din Castel Gandolfo unde va rămâne până ce vor fi terminate renovările la mănăstirea de la Vatican unde va fi cazat noul Papă Emerit.






×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close