Antena 3 CNN Externe În interiorul unui Crăciun nazist. Cum petrecea Hitler sărbătorile în timp ce mii de oameni mureau pe front

În interiorul unui Crăciun nazist. Cum petrecea Hitler sărbătorile în timp ce mii de oameni mureau pe front

În interiorul unui Crăciun nazist. Cum petrecea Hitler sărbătorile în timp ce mii de oameni mureau pe front
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
25 Dec 2012   •   19:10

Potrivit Life Magazine, în timp ce mii de oameni mureau în cel de-Al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler era gazda unei petreceri de Crăciun, în Munchen.

Vezi aici fotografii de la petrecerea organizată de Hitler.

Liderul nazist se pare că uitase de căderea bombelor şi oraşele aflate în ruină, bucurându-se alături de cei dragi ai lui de ornamentele strălucitoare şi atmosfera de sărbătoare.

Deşi în 1937, propagandistul nazist Friedrich Rehm încerca să înlăture "religia orientală", înlocuind-o cu sărbătoare păgână Yule, după numai patru ani, naziştii încurajau populaţia germană să trimită felicitări şi pachete trupelor aflate pe front.

Hugo Jaege, fotograful personal al lui Hitler, a realizat fotografiile de la acea petrecere, dar pentru a nu face publică apropierea de nazişti, acesta a ascuns imaginile în borcane şi le-a îngropat la perfiferia oraşului. Însă după 10 ani, fotografiile au fost descoperite şi făcute publice.

„În 1941, Hitler a dat această petrecere de Crăciun pentru generalii săi. Deşi el şi-a dominat ofiţerii şi îi dispreţuia, Hitler nu a simţit niciodată că poate socializa uşor cu ei – aceştia proveneau din medii mai bune şi aveau o educaţie mai bună. Niciodată nu i-a invitat la cină, conştient de faptul că aceştia îi priveau de sus pe vechii camarazi pe care Hitler dorea să-i aibă în preajmă”, scria revista la vremea respectivă.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close