Antena 3 CNN Externe Întâlnire emoţionantă, astăzi, la Vatican. Papa Francisc va primi un grup de victime ale preoţilor pedofili

Întâlnire emoţionantă, astăzi, la Vatican. Papa Francisc va primi un grup de victime ale preoţilor pedofili

Întâlnire emoţionantă, astăzi, la Vatican. Papa Francisc va primi un grup de victime ale preoţilor pedofili
de O.P.    |    07 Iul 2014   •   07:21

Papa Francisc se va întâlni luni, pentru prima dată, cu un grup de victime ale preoţilor catolici pedofili, confirmând astfel dorinţa exprimată deja de predecesorul său Benedict al XVI-lea de ''a întrerupe toleranţa culpabilă din trecut şi lipsa de solidaritate cu copiii abuzaţi'', potrivit AFP.

Şase victime ale cazurilor de pedofilie - doi germani, doi britanici şi doi irlandezi - urmează să fie primiţi de Jorge Mario Bergoglio la reşedinţa Santa Martha, unde locuieşte Papa de la alegerea sa în 2013.

Această întâlnire cu caracter privat, pe care însuşi Papa Francisc a anunţat-o la finalul lunii mai, este extrem de aşteptată, asociaţiile victimelor cazurilor de pedofilie în care au fost implicaţi preoţi denunţând vehement faptul că ea nu a avut încă loc.

Papa Francisc a continuat politica de 'toleranţă zero' iniţiată de către Benedict al XVI-lea, completând cadrul juridic prin reformarea Codului penal al Vaticanului.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close