x close

Fii alături de noi!

Refugiați sirieni au ajuns, în premieră, în Islanda. Care au fost primele lor cuvinte

de D.G.   •   19 Ian 2016   •   23:07
Refugiați sirieni au ajuns, în premieră, în Islanda. Care au fost primele lor cuvinte 817
sursa: ruv.is
Islanda a primit marţi primii refugiaţi sirieni, şase familii plecate dintr-o tabără a Crucii Roşii din Liban, şi care au fost primiţi la aeroport de prim-ministrul Sigmundur David Gunnlaugsson în persoană, transmite Agerpres, citând AFP.

Premierul Gunnlaugsson şi-a exprimat 'speranţa că le va plăcea în Islanda', au informat serviciile sale într-un comunicat.

Cele 35 de persoane au beneficiat de bunăvoinţa a trei municipalităţi, Akureyri (nord) şi Kopavogur şi Hafnarfjordur din apropierea capitalei Reykjavik, de a găzdui familii nevoite să fugă din faţa conflictului care le devastează ţara.

'Mulţumesc Islanda, iată o mare ţară', a declarat un tată de familie sirian, citat de cotidianul Morgunbladid.

Refugiaţii vor avea la dispoziţie locuinţe şi programe speciale de inserţie socială.

'Vor fi depuse toate eforturile pentru a-i ajuta pe refugiaţi să îşi clădească o nouă viaţă în Islanda şi să se adapteze condiţiilor de viaţă de aici, cu scopul de a participa activ la societatea islandeză', a explicat guvernul.

Alte patru familii urmează să ajungă mai târziu. Unii dintre refugiaţii cărora li s-a propus să se stabilească pe această insulă au declinat oferta, potrivit Ministerului Afacerilor Sociale.

Potrivit statisticilor naţionale, 21 de sirieni au imigrat în Islanda între 2011, anul declanşării conflictului, şi 2014.
poza

Actualitate

Gabriela Firea, primarul Capitalei: „RATB poate monta maxim 60 de instalaţii de aer condiţionat pe lună”. Cât costă aparatura doar pentru un autobuz

Primarul Capitalei a precizat că, din cele 1.000 de autobuze aflate în parcul RATB, doar 700 sunt funcţionale şi doar jumătate dintre ele au aer condiţionat şi, deşi a cerut ca toate să aibă această dotare, RATB a precizat că pot fi montate doar cel mult 60 în fiecare lună, iar costurile sunt însemnate, respectiv 10.000 de euro pentru fiecare autobuz.

27 Iun 2016  •  19:20

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

50 Cent a fost arestat în Caraibe

Rapperul american Curtis James Jackson III, cunoscut sub numele de scenă 50 Cent, a fost arestat după ce a susţinut un concert în Caraibe în timpul căruia a fredonat versurile necenzurate ale piesei '...

27 Iun 2016  •  17:26

sati