Antena 3 CNN Externe Israel: Forţa este singura garanţie pentru pace

Israel: Forţa este singura garanţie pentru pace

Israel: Forţa este singura garanţie pentru pace
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
05 Feb 2012   •   15:48

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat că „forţa este singura garanţie pentru pace şi apărare” a Israelului. Declaraţia vine pe fondul multiplicării „incidentelor sângeroase” în regiunea Orientului Mijlociu, conform AFP.

„În ultimele zile am auzit comentarii ale liderului iranian privind distrugerea Israelului, am văzut cum armata siriană masacrează poporul şi am asistat şi la alte incidente sângeroase în regiune”, a declarat premierul israelian.

Netanyahu s-a referit la afirmaţiile liderului suprem iranian, ayatollahzl Ali Khamenei”, care a declarat că Israelul este „o tumoare canceroasă care trebuie eliminată”.

Sute de civili au fost ucişi în acţiunile de reprimare din oraşul Homs, pe fondul revoltelor din Siria în ultimele 11 luni.

„Într-o asemenea regiune, singurul lucru care asigură supravieţuirea, securitatea şi pacea este forţa. Trebuie să continuăm să dezvoltăm capacităţile militare, economice şi sociale, aceasta este singura garanţie de pace şi singura apărare pentru Israael în cazul în carea pacea se prăbuşeşte”, a spus Netanyahu.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close