Antena 3 CNN Externe Italia şi Franţa au refuzat să-i acorde azil politic lui Edward Snowden

Italia şi Franţa au refuzat să-i acorde azil politic lui Edward Snowden

Italia şi Franţa au refuzat să-i acorde azil politic lui Edward Snowden
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   20:54

Condiţiile pentru a acorda drept de azil fostului consultant american Edward Snowden în Italia „nu sunt întrunite”, a declarat, joi, ministrul italian de Externe, Emma Bonino, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Cererea de azil politic a fost depusă în urmă cu două zile, printr-un fax trimis ambasadei Italiei”, a explicat Bonino, în cursul unei audieri parlamentare.

„Normele prevăd că solicitantul trebuie să se prezinte personal la ambasadă sau pe teritoriul italian. În consecinţă, nu sunt întrunite condiţiile pentru a-l accepta”, a explicat ministrul.

Emma Bonino a mai precizat că Italia nu a fost implicată niciodată, nici consultată, nici informată în legătură cu sistemele de supraveghere controversate folosite de SUA, care sunt în centrul cazului Snowden.

Tot joi, Parisul a respins de asemenea o cerere de azil politic pentru Edward Snowden, după cum a anunţat ministerul francez de Interne.

„Franţa a primit, ca multe alte ţări, prin intermediul ambasadei sale la Moscova, o cerere de azil de la Edward Snowden, refugiat în prezent pe aeroportul Şeremetievo din capitala rusă. Având în vedere elementele de analiză juridică şi situaţia celui care solicită, nu va fi dat curs solicitării', se arată într-un comunicat difuzat de minister.

×
Subiecte în articol: Franta azil politic Edward Snowden PRISM
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close