Antena 3 CNN Externe Lech Walesa avertizează: Înarmarea Ucrainei riscă să conducă la un CONFLICT NUCLEAR Rusia-NATO

Lech Walesa avertizează: Înarmarea Ucrainei riscă să conducă la un CONFLICT NUCLEAR Rusia-NATO

Lech Walesa avertizează: Înarmarea Ucrainei riscă să conducă la un CONFLICT NUCLEAR Rusia-NATO
Sursa foto: Foto: www.nato.int
de S.T.    |    02 Sep 2014   •   19:00

Acordarea unui ajutor militar european Ucrainei ar putea să conducă la un conflict nuclear între Rusia şi NATO, a apreciat marţi laureatul Premiului Nobel pentru Pace Lech Walesa, relatează AFP.

"Asta ar putea să conducă la un război nuclear", le-a răspuns liderul istoric al Sindicatului polonez Solidaritatea unor jurnalişti care l-au întrebat dacă, în opinia sa, ar fi necesar ca Uniunea Europeană (UE) să trimită arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva rebeliunii proruse şi agresiunii ruseşti.

"UE ştie foarte bine că Rusian dispune de arme nucleare. NATO are, de asemenea (arme nucleare). Trebuie, atunci, să se distrugă reciproc?", le-a răspuns el, la un forum economic anual al Europei Centrale şi de Est, la Krynica, în sudul Poloniei.

"Din acest motiv, UE continuă să îndemne: nu mai faceţi pe nebunii! (...). Din acest motiv nu intervine mai puternic", a apreciat Walesa.

Şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au decis sâmbătă să impună Rusiei noi sancţiuni - atât economice cât şi individuale -, în cazul în care Moscova nu-şi schimbă comportamentul în Ucraina, în urma unor informaţii cu privire la participarea directă a unor trupe ruseşti în confruntări armate în estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia NATO Ucraina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close