Antena 3 CNN Externe Lider german, acuzaţii grave la adresa protestatarilor anti-G20: Au acţionat ca teroriştii!

Lider german, acuzaţii grave la adresa protestatarilor anti-G20: Au acţionat ca teroriştii!

Lider german, acuzaţii grave la adresa protestatarilor anti-G20: Au acţionat ca teroriştii!
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iul 2017   •   16:21

Liderul social-democrat german Martin Schulz, contracandidatul cancelarului Angela Merkel la alegerile generale din septembrie, a afirmat luni că militanţii anticapitalişti care au protestat faţă de summitul G20 de la Hamburg (nord) la sfârşitul săptămânii trecute au acţionat ca teroriştii, scrie Agerpres.

Aproximativ 20.000 de poliţişti s-au străduit să ţină sub control o mulţime de mai multe sute de demonstranţi care au incendiat maşini, au jefuit magazine şi au aruncat cu cocteiluri Molotov şi pietre în timpul summitului din 7-8 iulie. Alte zeci de mii de persoane au demonstrat în mod paşnic. 

Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD), a afirmat că ''bandele de tâlhari'' nu post susţine că au vreo legitimitate politică pentru acţiunile lor. ''Ele au caracteristicile terorismului'', a spus el. 

În timpul protestelor de la Hamburg, 476 de poliţişti au fost răniţi. Duminică, poliţia a anunţat că a arestat 186 de persoane şi a plasat în detenţie 225. 

Germanii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu violenţele de la Hamburg, iar cancelarul Angela Merkel a promis compensaţii pentru cei care au suferit pagube materiale.

×
Subiecte în articol: Martin Schulz Angela Merkel
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close