Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Ne rezervăm dreptul de a le da arme

Marea Britanie: Ne rezervăm dreptul de a le da arme

Marea Britanie: Ne rezervăm dreptul de a le da arme
Sursa foto: sursa foto: telegraph.co.uk
10 Feb 2015   •   17:59

Marea Britanie ''îşi rezervă dreptul'' de a înarma forţele ucrainene şi va împiedica prăbuşirea lor, a dat asigurări marţi ministrul britanic de externe, Philip Hammond, potrivit AFP.

''Fiecărei ţări din NATO îi revine dreptul să decidă dacă furnizează sau nu ajutor militar Ucrainei'', a declarat Hammond în faţa deputaţilor. ''Regatul Unit nu pregăteşte nimic de acest fel, dar ne rezervăm dreptul de a reexamina această poziţie'', a adăugat el, după ce preşedintele american, Barack Obama, a avansat luni posibilitatea livrării de arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva separatiştilor proruşi.

Phillip Hammond a acuzat, de asemenea, Moscova că toarnă gaz pe foc furnizându-le sprijin militar separatiştilor proruşi. El a afirmat că Rusia a trimis arme şi soldaţi,  în estul Ucrainei, acuzaţie pe care autorităţile de la Moscova au infirmat-o.

La Minsk, mâine, se va face o ultimă încercare de rezolvare a crizei din Ucraina, Vladimir Putin, Petro Porosenko, Angela Merkel şi Francois Hollande urmând să stea la aceeaşi masă.

×
Subiecte în articol: Ucraina razboi Rusia merkel
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close