Antena 3 CNN Externe Marşuri împotriva terorismului, şi în Germania, Belgia, Argentina, Olanda, Beirut şi Israel

Marşuri împotriva terorismului, şi în Germania, Belgia, Argentina, Olanda, Beirut şi Israel

Marşuri împotriva terorismului, şi în Germania, Belgia, Argentina, Olanda, Beirut şi Israel
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    12 Ian 2015   •   09:50

Ideea de luptă împotriva terorismului a scos în stradă 3,7 milioane de oameni şi în alte oraşe ale Franţei, dar şi în lume. Concomitent cu parizienii, francezii din Bordeaux, Lyon sau Nantes au participat şi ei la marşuri. Sute de mii de oameni au vrut să-şi arate astfel solidaritatea.

 
Manifestaţii impresionante pentru Franţa au fost organizate şi în Germania, Belgia, Argentina, Olanda, Beirut şi Israel.
 
La Lyon, 300.000 de oameni şi-au arătat solidaritatea faţă de victimele atacurilor sângeroase.  
 
În Germania, în ciuda ploii, o mulţime uriaşă s-a strâns în capitală, la Poarta Brandenburg. Manifestanţii au transmis Franţei şi lumii întregi mesajul "Berlinul este Charlie".
 
Manifestaţii de solidaritate au avut loc în marile oraşe de pe continentul nord-american. Din Boston, Miami şi până la Los Angeles, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a cânta Marseieza. 
 
La New York, Empire State Building a fost luminat în culorile drapelului francez.
 
Şi clădirile-simbol ale Londrei au fost iluminate în culorile albastru-alb-roşu. 
 
Holograme ale tricolorului francez au fost proiectate pe faţadele a numeroase instituţii. Mii de localnici şi turişti străini, mulţi francezi, s-au adunat pentru a spune şi ei "nu" terorismului.
 
Şi continentul sud-american a fost cuprins de fenomenul "Je suis Charlie". Pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro, oameni de rând i-au aplaudat pentru ultima oară pentru cei mai mari caricaturişti ai Franţei, ucişi săptămâna trecută.
 
Manifestanţii au ieşit în stradă şi în Israel. Ei au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului de vineri, de la supermarketul evreiesc din Paris. Oamenii au pus lumânări lângă numele celor patru ostatici ucişi în atacul terorist.
 
Şi la Beirut, libanezii au demonstrat împotriva terorismului. Mulţi localnici şi străini au afişate şi ei mesajul: Eu sunt Charlie.
 
Acelaşi mesaj a putut fi văzut şi peste ocean, în Argentina. Sute de oameni au participat la un marş care a avut ca destinaţia Ambasada Franţei din Buenos Aires.
 

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close