Antena 3 CNN Externe Mărturii cutremurătoare ale românilor, martori la maraton: "Ziceai că e o zonă de război. Lumea a început să alerge. Era HAOS"

Mărturii cutremurătoare ale românilor, martori la maraton: "Ziceai că e o zonă de război. Lumea a început să alerge. Era HAOS"

Mărturii cutremurătoare ale românilor, martori la maraton: "Ziceai că e o zonă de război. Lumea a început să alerge. Era HAOS"
de O.P.    |    17 Apr 2013   •   06:30

Bilanţul celor două explozii cu bombă de la linia de final a maratonului de la Boston a ajuns la trei morţi şi peste 180 de răniţi, dintre care cel puţin 23 se află în stare critică. Zeci de români s-au aflat în zonă, la momentul producerii exploziilor, şi ne-au descris momentele grele prin care au trecut.

AICI AI TOATE ŞTIRILE DESPRE ATENTATUL DE LA BOSTON

VEZI AICI SINTEZA EVENIMENTELOR DE LA BOSTON de LUNI şi MARŢI

DENISA DOBRIN: "Lumea a început să alerge, am început să aud ambulanţele venind spre noi. Nici nu ştiam dacă să fug, să stau, încotro să o iau. Când am văzut răniţii venind şi cum arătau... ziceai că e zonă de război. Mama ştia că eram acolo şi era disperată. În primele ore nici nu am putut să dau telefon, erau blocate, nu mergeau telefoanele".

Zeci de supravieţuitori au povestit momentele critice prin care au trecut.

NICHOLAS YANNI, supravieţuitor: "Eram la circa trei metri de locul exploziei. Nu am realizat cât de aproape eram până nu am văzut imaginile la ştiri cu locul unde a avut loc explozia şi unde eram noi. M-au făcut să îmi dau seama cât de aproape eram şi cât de norocoşi suntem. Cei mai mulţi au fugit. Nu îi învinuiesc, dar au existat câţiva oameni săritori care i-au întrebat pe ceilalţi din jur dacă au nevoie de ajutor".

Între timp, autorităţile au confirmat identităţile persoanelor decedate.

Este vorba despre Martin Richard, un băieţel de opt ani, care se afla în apropiere de linia de final, alături de mama şi sora sa, în vârstă de şase ani. Aceasta din urmă şi-a pierdut un picior în explozie, iar mama sa a fost operată pe creier, din cauza rănilor grave.

Cea de-a doua persoană identificată a fost Krystle Campbell, o tânără de 29 de ani. Părinţii săi au crezut că a supravieţuit exploziei, doar pentru a afla că medicii au comis o greşeală.

Încă o persoană a decedat între timp, însă nu a fost identificată până în acest moment.




×
Subiecte în articol: atac bomba boston
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close