x close

Fii alături de noi!

Merită văzut! Cel mai mare acvariu din Europa de Nord, o splendoare

de S.T.   •   27 Mar 2013   •   12:38 Comenteaza
Merită văzut! Cel mai mare acvariu din Europa de Nord, o splendoare 534
Foto: gizmag.com
Cel mai mare acvariu din Europa de Nord a fost inaugurat zilele trecute la opt kilometri de Copenhaga, Danemarca.

"Blue Planet" se mândreşte cu 20.000 de peşti şi alte animale acvatice găzduite în 53 de acvarii care, în total, conţin 7 milioane de litri de apă.

Acvariul este situat în imediata vecinătate a mării, lucru care facilitează transportul de apă de mare în interiorul acvariilor, notează Gizmag.

Pentru a asigura un mediu sănătos pentru peşti, apa din acvariu este filtrată şi curăţată la fiecare 60 de minute şi apoi refolosită.Cel mai mare acvariu din complexul "Blue Planet" este Ocean Tank care măsoară 16 metri lungime, 8 metri înălţime şi cântăreşte aproximativ 60 de tone.

Pentru a susţine cele patru milioane de litri de apă, acvariul a fost conceput din sticlă acrilică care este de 10-20 de ori mai rezistentă la impact decât sticla normală.


poza

Actualitate

Cum s-a așteptat în Parlament votul final pe legea fumatului - la o țigară. Imagini revoltătoare

În ziua în care votul final pe legea interzicerii fumatului în spaţiile publice a fost amânat, Coaliția România Respiră face publice trei fotografii rușinoase din Palatul Parlamentului unde - ironia sorții -...

25 Noi 2015  •  16:03

poza

Show

Cu ce pasăre seamănă Andeea Bălan?

Este o vedetă optimistă, iar acest lucru se vede. Aşa că nu e de mirare că Andreea Bălan ştie să facă haz chiar şi de ea.

25 Noi 2015  •  15:40

sati