Antena 3 CNN Externe Militanţii SIIL au luat cu asalt cea mai mare rafinărie din Irak. Jihadiştii folosesc mortiere şi mitraliere grele

Militanţii SIIL au luat cu asalt cea mai mare rafinărie din Irak. Jihadiştii folosesc mortiere şi mitraliere grele

Militanţii SIIL au luat cu asalt cea mai mare rafinărie din Irak. Jihadiştii folosesc mortiere şi mitraliere grele
18 Iun 2014   •   12:33

Militanţii SIIL au lansat un atac violent asupra celei mai mari rafinării de petrol din Irak, folosind mortiere şi mitraliere grele, susţin angajaţii platformei industriale.
Reamintim că grupul extremist a desfăşurat o operaţiune militară de proporţii în încercarea de a instaura un stat islamic.

Jihadiştii din Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL) au înconjurat rafinăria Baiji încă de săptamâna trecută, în timpul asediului oraşului Mosul. Ca urmare a escaladării violenţelor din regiune, conducerea rafinăriei a decis să suspende operaţiunile de exploatare şi a dispus evacuarea angajaţilor străini.

Ultimul atac a avut loc în această dimineaţă şi a vizat principalele căi de acces, transmite Reuters. Un depozit de materii prime a fost supus unui tir agresiv de mortiere şi un fum gros a cuprins întregul perimetru.

Rafinăria este cea mai mare de acest fel din Irak şi procesează peste 300.000 de barili zilnic, asigurând aprovizionarea pentru tot nordul ţării.

×
Subiecte în articol: irak, bagdad Mosul
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close