Antena 3 CNN Externe Moscova DISTRUGE Ucraina. Planul lui Putin a ieşit la iveală, iar NATO nu poate face nimic

Moscova DISTRUGE Ucraina. Planul lui Putin a ieşit la iveală, iar NATO nu poate face nimic

Moscova DISTRUGE Ucraina. Planul lui Putin a ieşit la iveală, iar NATO nu poate face nimic
de O.P.    |    19 Noi 2014   •   06:09

 Autorităţile de la Kiev invită Moscova la negocieri privind criza din Ucraina pe un teren neutru. Ucrainienii au lansat mai multe astfel de invitaţii la dialog însă guvernul rus le-a respins de fiecare dată.

Propunerea vine în contextul în care violenţele din regiunile Doneţk şi Luhansk au crescut în ultimele zile, în ciuda armistiţiului care, teoretic, este încă în vigoare.

Kievul încearcă să obţină o pace durabilă în est chemând Rusia la negocieri. Premierul Ucrainei a lansat mai multe astfel de propuneri de la începutul conflictului din Doneţk şi Luhansk, însă Moscova a refuzat de fiecare dată. Este vorba despre o criză internă în care Moscova nu este implicată, susţin ruşii. La rândul său, NATO a denunţat consolidarea militară prezentă în estul Ucrainei, dar şi la graniţa cu Rusia.

Cele două părţi se acuză reciproc de încălcarea armistiţiului. În acest context tensionat, înaltul Reprezentant pentru Politicã Externă al Uniunii Europene, Federica Mogherini, a declarat că intenţionează să efectueze o vizită la Moscova, pentru a intensifica dialogul cu Rusia.


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close