Antena 3 CNN Externe NATO acuză: "Artileria rusă a lansat obuze în Ucraina". SBU: "Este o invazie directă"

NATO acuză: "Artileria rusă a lansat obuze în Ucraina". SBU: "Este o invazie directă"

NATO acuză: "Artileria rusă a lansat obuze în Ucraina". SBU: "Este o invazie directă"
Sursa foto: Foto: time.com
22 Aug 2014   •   21:02

Alianţa Nord-Atlantică a condamnat vehement, vineri, trimiterea de către Rusia a unui convoi în Ucraina, afirmând că artileria rusă a lansat obuze spre teritoriul ucrainean.

"Trimiterea convoiului rus în Ucraina reprezintă o încălcare flagrantă de către Rusia a angajamentelor internaţionale", a declarat Anders Fogh Rasmussen, secretarul general NATO, citat de The Washington Post.

"Sfidarea principiilor umanitare internaţionale ridică semne de întrebare referitoare la adevăratul scop al convoiului umanitar rus", a subliniat Rasmussen.

Camioane din "convoiul umanitar" rus au traversat, vineri, frontiera, intrând pe teritoriul ucrainean. Moscova a anunţat că a decis să trimită convoiul către Lugansk, în estul Ucrainei, apreciind că toate "pretextele" pentru întârziere au fost epuizate. Potrivit unor surse locale, zeci de camioane ruse au ajuns deja în bastionul separatist Lugansk.

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a acuzat Rusia de "invazie directă". "Considerăm că este o invazie directă. Este vorba despre vehicule militare sub acoperirea cinică a Crucii Roşii", a declarat Valentin Nalivaicenko, directorul Serviciului ucrainean de securitate.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, că orice altă întârziere a convoiului umanitar rus ar fi fost "inacceptabilă", conform unui comunicat al Kremlinului.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close