Antena 3 CNN Externe "Nu vă lăsaţi copiii să acceseze acest site". Apelul disperat al unui tată care şi-a pierdut fiica, după ce a fost hărţuită pe o reţea de socializare

"Nu vă lăsaţi copiii să acceseze acest site". Apelul disperat al unui tată care şi-a pierdut fiica, după ce a fost hărţuită pe o reţea de socializare

"Nu vă lăsaţi copiii să acceseze acest site". Apelul disperat al unui tată care şi-a pierdut fiica, după ce a fost hărţuită pe o reţea de socializare
Sursa foto: Foto: flickr.com
06 Aug 2013   •   18:47

O adolescentă de 14 ani din Marea Britanie s-a sinucis după ce a fost hărţuită de anonimi pe o reţea de socializare bazată pe un sistem de tip “întrebare – răspuns”, scrie The Independent.

Hannah Smith, care a fost găsită spânzurată în locuinţa părinţilor ei, din Lutterworth, Leicestershire, a fost ţinta unor mesaje deosebit de violente şi pline de ură pe contul său de pe ask.fm, susţine tatăl fetei, care solicită acum ca reţeaua respectivă să fie supusă unui control riguros sau chiar închisă.

"Toată lumea ar fi fericită dacă ai muri”, îi scrisese un utilizator adolescentei.

În plus, tatăl fetei cere ca administratorul paginii să fie acuzat pentru omor din imprudenţă.

"Faptul că oamenii pot fi anonimi este complet greşit. Persoana care a creat acest site ar trebui acuzată de omor prin imprudenţă. (...) Mă adresez tuturor celor care au copii: vă rog, nu-i lăsaţi să acceseze acest site”, a adăugat tatăl tinerei.

Acesta nu este un caz izolat. În luna mai a acestui an, o fetiţă de 12 ani din Queens, New York, pe nume Gabriella Molina, a lăsat un bilet în care a povestit că a fost hărţuită pe reteaua Ask.fm.

Şi Jessica Laney, în vârstă de 16 ani, din Hudson, s-a sinucis în septembrie 2012, după ce a fost întrebată în mod repetat pe Ask.fm “De ce esti aşa urată?”, “De ce nu te-ai sinucis deja?”, etc.

Erin Gallagher, în vârstă de 13 ani, din Irlanda, s-a sinucis în octombrie 2012 tot din cauza întrebărilor de pe ask.fm. Două săptămâni mai tarziu, şi sora sa mai mare s-a sinucis.

×
Subiecte în articol: retea de socializare sinucidere
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close