Antena 3 CNN Externe Oficial FMI: În trei săptămâni întregul sistem financiar se va prăbuşi dacă nu se ajunge la un consens

Oficial FMI: În trei săptămâni întregul sistem financiar se va prăbuşi dacă nu se ajunge la un consens

Oficial FMI: În trei săptămâni întregul sistem financiar se va prăbuşi dacă nu se ajunge la un consens
Sursa foto: Foto: finchannel.com
09 Oct 2011   •   11:13
O nouă criză financiară de bate la uşă. Cel puţin aşa susţine Robert Shapiro, unul dintre consilierii FMI. Economistul a prezis că în maximum trei săptămâni întregul sistem financiar se va prăbuşi dacă ţările europene nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte datoriile Italiei şi Spaniei.

Declaraţiile oficialului FMI vin în contextul întâlnirii de azi dintre Nicolas Sarkozy şi Angela Merkel. Cei doi liderii vor încerca să găsească o soluţie la problema datoriilor suuverane.

Fostul consilier al preşedinţilor americani Bill Clinton şi Barack Obama, Robert Shapiro susţine că economia Europei se află pe muchie de cuţit.

Printre soluţiile propuse pentru evitarea prăbuşirii economiei mondiale se numără pomparea a miliarde de euro în bănci de către toate guvernele europene. Shapiro avertizează însă că acest lucru nu este de ajuns, problema fiind mult mai complexă de atât.

Chiar dacă soluţia oficialului FMI ar fi preferabilă falimentului marilor bănci, este aproape imposibil de obţinut consensul imediat al celor 17 state din zona euro. Acest lucru este demonstrat de lipsa acordului în ceea ce priveşte adoptarea pachetului financiar suplimentar propus de Germania şi Franţa, pentru salvarea Greciei.

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close