Antena 3 CNN Externe Omar Hayssam, pus oficial în libertate de către autorităţile siriene. Ministerul Justiţiei nu confirmă informaţia

Omar Hayssam, pus oficial în libertate de către autorităţile siriene. Ministerul Justiţiei nu confirmă informaţia

Omar Hayssam, pus oficial în libertate de către autorităţile siriene. Ministerul Justiţiei nu confirmă informaţia
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2012   •   16:33
UPDATE 19.00: Ministerul Justiţiei a precizat, marţi, că nu a fost informat şi nu deţine documente cu privire la o eventuală punere în libertate a lui Omar Hayssam, informează Mediafax.
   
"Având în vedere interesul manifestat de mass-media cu privire la numitul Omar Hayssam, precizăm că Ministerul român al Justiţiei nu a fost informat şi nu deţine documente cu privire la o eventuală punere în libertate a acestuia", potrivit unei informări transmise de Ministerul Justiţiei.


Omar Hayssam a fost pus oficial liber, din 9 ianuarie 2012, de către autorităţile siriene.

Autorităţile siriene au informat că pedeapsa dată acestuia în 2008, de patru ani de închisoare pentru infracţiuni la legea siguranţei statului, a fost executată.

Avocatul acestuia, Ion Cazacu, a declarat, marţi, că există un document oficial de la Procuratura generală a Siriei, transmis tatălui sirianului, în care se arată că există o decizie de executare a patru ani de închisoare, începând cu 9 ianuarie 2008. Potrivit avocatului, prin deducţie, în 9 ianuarie 2012 pedeapsa a fost considerată executată.

Avocatul a menţionat că nu are cunoştinţă dacă, în Siria, pe numele lui Omar Hayssam există şi alte decizii de condamnare sau de executare a unor pedepse şi nici nu cunoaşte unde este, în prezent, clientul său.

Ion Cazacu declara în martie 2011 că deţine o adresă oficială din partea statului sirian în care este informat că Omar Hayssam este încarcerat într-o închisoare din Siria încă din 2008.

Ratificarea acordurilor cu Siria privind extrădarea şi transferarea persoanelor condamnate, în vederea executării pedepselor privative de libertate, este blocată, din august 2011, la comisiile Parlamentului.

×
Subiecte în articol: Omar Hayssam Siria parlament avocat
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close