Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană cere încetarea focului dar condiţionează prezenţa la conferinţa de la Geneva

Opoziţia siriană cere încetarea focului dar condiţionează prezenţa la conferinţa de la Geneva

Opoziţia siriană cere încetarea focului dar condiţionează prezenţa la conferinţa de la Geneva
Sursa foto: Foto: AFP
08 Iul 2013   •   12:22

Opoziţia siriană a propus forţelor guvernamentale o încetare a focului, pe durata sărbătorii anuale a Ramadanului.
Rebelii sirieni vor astfel să pună capăt unui asediu masiv asupra oraşului Homs, se arată într-o declaraţie oficială, citită de şeful Coaliţiei Naţionale Siriene (CNS), Ahmad Jarba, preluată de Reuters.

În primul său interviu, după ce a fost ales în fruntea opoziţiei, Jabra a condiţionat participarea CNS la conferinţa de pace de la Geneva, stabilită de comun acord de Rusia şi Statele Unite ale Americii.

"În aceste circumstanţe, întâlnirea de la Geneva este fără perspective. Dacă vom merge la conferinţa de pace, trebuie să o facem de pe o poziţie solidă din linia frontului, nu cum ne aflăm acum, într-o situaţie slabă în teritoriu. Vom merge la Geneva doar dacă vom fi puternici", a spus liderul coaliţiei siriene, cu referire la mult aşteptatul ajutor militar din partea Occidentului.

"Sper ca armele să ajungă în curând în mâinile noastre", a spus Jabra, care întreţine relaţii excelente cu oficialităţile saudite. Arabia Saudită este una dintre ţările din regiune, care sprijină logistic, umanitar şi militar opoziţia din Siria.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Angajaţii Guvernului au ieşit în stradă, nemulţumiţi de salarii
x close