Antena 3 CNN Externe Panică la bordul unui TGV: Sute de pasageri au fost evacuaţi după ce locomotiva a luat foc

Panică la bordul unui TGV: Sute de pasageri au fost evacuaţi după ce locomotiva a luat foc

Panică la bordul unui TGV: Sute de pasageri au fost evacuaţi după ce locomotiva a luat foc
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
02 Aug 2015   •   21:00

Cei aproximativ 250 de pasageri ai unui tren de mare viteză (TGV) spaniol au fost evacuaţi duminică dimineaţa la Lunel (Hérault), după ce locomotiva garniturii a luat foc, iar traficul feroviar a fost reluat parţial duminică după-amiaza, a anunţat SNCF, relatează Le Parisien.
   
Circulaţia feroviară a fost reluată către ora locală 13.00 (14.00, ora României) pe o singură linie, iar cea de a doua urma să fie degajată după amiaza, a precizat Societatea Naţională franceză a Căilor ferate (SNCF).
   
Locomotiva TGV-ului, care asigura o legătură de la Marsilia la Madrid, a luat foc către ora locală 9.30 (10.30) ora României, la aproximativ 200 de metri distanţă de Gara Lunel, în apropiere de Montpellier.
   
Potrivit publicaţiei locale Hérault H24, cei 40 de pompieri mobilizaţi la intervenţie au reuşit să stăpânească incendiul către ora ora locală 10.00 (11.00, ora României) şi să împiedice flăcările să se propage la vagoane.
   
Înainte să fie evacuaţi, unii dintre cei 250 de pasageri, panicaţi, au încercat să spargă geamurile şi s-au rănit la mâini, potrivit publicaţiei locale. Şapte pasageri care prezentau tăieturi au primit îngrijiri la faţa locului, iar alţi doi au fost evacuaţi către un spital pentru a li se sutura rănile, potrivit Midi Libre.
   
Traficul feroviar a fost înterupt între Nîmes şi Montpellier.
   
Pasagerii TGV-ului urmau să fie preluaţi de alt tren, după restabilirea traficului feroviar.
  

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close