Antena 3 CNN Externe Papa Francisc îndeamnă cele două Corei să recurgă la "dialog" pentru o pace durabilă

Papa Francisc îndeamnă cele două Corei să recurgă la "dialog" pentru o pace durabilă

Papa Francisc îndeamnă cele două Corei să recurgă la "dialog" pentru o pace durabilă
Sursa foto: Foto: nypost.com
14 Aug 2014   •   13:08

Papa Francisc a lansat joi un apel, la sosirea sa la Seul, către cele două Corei să renunţe la acuzaţii reciproce și să nu mai recurgă la "desfăşurare de forţe", subliniind că pacea poate fi obţinută numai prin dialog şi iertare, informează AFP.

În prezenţa președintei Park Geun-Hye şi a diverselor autorități ale țării, Papa Francisc, care s-a exprimat pentru prima dată în limba engleză într-un cadru oficial, a salutat 'eforturile depuse pentru reconciliere și stabilitate în Peninsula Coreeană și a încurajat aceste eforturi pentru că ele sunt singura cale către o pace durabilă'.

Suveranul Pontif nu a menționat niciun moment regimul comunist din Coreea de Nord, evitând în calitate de lider religios să contribuie la deteriorarea relațiilor dintre cele două state, chiar dacă aluziile la nedreptate, persecuție și desfășurare de forțe au vizat în primul rând Phenianul.

'Diplomația, în calitate de artă a posibilului, se bazează pe fermitate și convingerea că pacea poate fi obținută prin dialog și ascultare, mai degrabă decât prin acuzații reciproce, critici goale și desfășurare de forțe', a mai spus el.

Președinta sud-coreeană Park Geun-Hye, care l-a primit pe Papă la "Casa Albastră", reședința sa oficială, a reamintit că "peste 70.000 de familii rămân despărţite" după divizarea peninsulei la sfârșitul războiului (1950-1953).

"Noi dorim reunificarea" peninsulei, a spus ea, subliniind în același timp că 'Phenianul trebuie să renunțe la programul său nuclear'. Coreea de Nord susține că acest program este dezvoltat în scopuri civile, însă Seulul și Washingtonul suspectează regimul de la Phenian că dorește să se doteze cu rachete balistice cu încărcătură nucleară.

 

×
Subiecte în articol: Papa Francisc coreea de sud
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close