Antena 3 CNN Externe Papa Francisc vrea să lupte împotriva sărăciei materiale şi spirituale

Papa Francisc vrea să lupte împotriva sărăciei materiale şi spirituale

Papa Francisc vrea să lupte împotriva sărăciei materiale şi spirituale
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    22 Mar 2013   •   19:40

Papa Francisc a stabilit vineri ca prioritate a pontificatului său lupta împotriva sărăciei materiale şi spirituale, relatează AFP.
  
În acest discurs rostit în Sala Regală a Palatului Pontifical, fostul cardinal argentinian Jorge Bergoglio a ales să vorbească în italiană, abandonând franceza, limba diplomatică în care s-au exprimat predecesorii săi, marcând astfel o nouă ruptură cu tradiţia.
   
În faţa reprezentanţilor celor 180 de ţări acreditate de Sfântul Scaun, Francisc nu a evocat crizele internaţionale sau vreo anumită problemă.

Papa Francisc: Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci

Însă el şi-a prezentat prioritatea sa, şi anume necesitatea "luptei împotriva sărăciei, fie materiale, fie spirituale".
   
"Există în continuare atât de mulţi săraci în lume, iar aceste persoane se confruntă cu atât de multe suferinţe", a spus Papa Francisc, cerând statelor să recunoască "opera generoasă a creştinilor" angajaţi în întreaga lume în ameliorarea suferinţelor.
   
Papa Francisc a mai spus că doreşte "intensificarea dialogului cu islamul" şi cu persoanele care nu cred şi "construirea unor punţi", subliniind asupra sensului termenului "pontif", "constructor de punţi cu Dumnezeu şi între oameni".
   
"Este importantă intesificarea dialogului între diferite religii (şi) mă gândesc mai ales la dialogul cu islamul", dar şi la "intensificarea întâlnirii cu cei care nu cred", a declarat Papa Francisc.
   
Citeşte şi:

Papa Francisc instituie austeritatea: A cerut un SCAUN obişnuit în locul TRONULUI PAPAL

×
Subiecte în articol: islam
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close