Antena 3 CNN Externe Pentagonul vrea să trimită o navă în Marea Neagră. 67.000 de militari americani, mobilizaţi în Europa

Pentagonul vrea să trimită o navă în Marea Neagră. 67.000 de militari americani, mobilizaţi în Europa

Pentagonul vrea să trimită o navă în Marea Neagră. 67.000 de militari americani, mobilizaţi în Europa
Sursa foto: Foto: www.rbnpress.info
02 Apr 2014   •   08:23

Pentagonul intenţionează să trimită o navă în Marea Neagră şi să intensifice manevrele militare prevăzute în această vară în Europa. Americanii doresc să ofere noi asigurări aliaţilor est-europeni, îngrijoraţi de intervenţia rusă în Crimeea, a afirmat marţi un oficial american, citat de AFP.

"Printre propunerile luate în considerare figurează trimiterea unei nave americane în Marea Neagră", a dezvăluit pentru jurnalişti un oficial de rang înalt al Pentagonului.
   
Un distrugător american, USS Truxtun, s-a aflat în martie în Marea Neagră, unde a efectuat exerciţii împreună cu forţele navale bulgare şi române.
   
Strategii militari americani intenţionează să ofere mai multă atenţie manevrelor militare prevăzute în această vară în Europa.
   
Oficialul a adăugat că o delegaţie alcătuită din ofiţeri din cadrul armatei terestre se va deplasa "în curând" în Europa pentru discuţii cu ţările partenere, a adăugat el, fără să ofere alte detalii.

Chiar dacă Washingtonul şi-a propus detensionarea situaţiei de la frontiera ruso-ucraineană pe cale diplomatică, totuşi, Statele Unite şi NATO intenţionează să ia anumite măsuri care le-ar oferi asigurări statelor est-europene membre ale Alianţei Nord-Atlantice în faţa acţiunilor Rusiei.
 
Aproximativ 67.000 de militari americani sunt mobilizaţi în prezent în Europa, majoritatea dintre ei în Germania.


×
Subiecte în articol: armata americana Marea Neagrã Pentagon
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close