x close

Fii alături de noi!

PLOAIA DE METEORIŢI din Rusia. Preşedintele Putin a alertat Ministerul pentru Urgenţe

de D.D.   •   15 Feb 2013   •   13:45 Comenteaza
PLOAIA DE METEORIŢI din Rusia. Preşedintele Putin a alertat Ministerul pentru Urgenţe 407
Foto: Facebook
O ploaie de meteoriţi provocată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii munţilor Ural, însoţită de explozii violente, a spart ferestrele unor imobile în mai multe localităţi, a provocat panică şi a rănit aproximativ 500 de persoane, scriu agenţiile ruse citând autorităţi şi martori. Meteoritul de mari dimensiuni ar fi fost distrus cu ajutorul unei rachete, relatează Russia Today. Corpul ceresc a fost interceptat la o altitudine de 20 de kilometri, de către un proiectil al armatei ruse.

Imagini spectaculoase cu ploaia de meteoriţi din Rusia

UPDATE 13.30 - Preşedintele Vladimir Putin a ordonat Ministerului pentru Urgenţe începerea unei anchete, în urma ploii de meteoriţi. Liderul rus a spus că o "evaluare astronomică" este vitală în vederea prevenirii unor incidente viitoare similare.

UPDATE 13.00 - "Azi-dimineaţă am avut de-a face cu un obiect care a intrat în atmosferă, un obiect a cărui orbită îl aducea exact în dreptul Pământului şi a intrat în atmosferă. Obiectul probabil că se rotea în jurul Soarelui de mult timp, dar s-a întâmplat să intre în atmosferă azi", a explicat Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic, citat de Mediafax.

UPDATE 12.00
- "Există şanse mari ca un nou meteorit să intre în atmosfera Terrei în următoarele ore". Anunţul a fost făcut de Observatorul Pulkovo din RusiaOamenii au crezut, iniţial, că un avion a explodat în zbor. Meteoritul ar fi fost distrus la intrarea în straturile mai dense ale atmosferei, dar câteva fragmente ale sale s-au prăbuşit, totuşi, pe pământ, în regiuni cu populaţie redusă, potrivit unui comunicat oficial.

"Un meteorit s-a dezintegrat deasupra regiunii Urali, arzând parţial în straturile inferioare ale atmosferei. Fragmente de meteorit au atins solul şi au căzut în zone puţin populate din regiunea Celiabinsk", a anunţat filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat.

Suflul exploziei a spulberat ferestre "de la etajele superioare ale unor imobile".  Un oficial din cadrul ministerului, citat de RIA Novosti, a anunţat aproximativ 500 de răniţi.

Cum arată zonele afectate de ploaia de meteoriţi din Rusia. Vezi GALERIA FOTO

În oraşul Celiabinsk s-a întrerupt comunicarea cu telefoanele celulare, iar unele clădiri au fost evacuate. Oficiali din cadrul ministerului de Interne au anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk.

Un perete s-a prăbuşit într-o uzină de la Celiabinsk, porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunţat trei sau patru răniţi uşor.

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, şi trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei.

Fenomenul a fost observat şi în Kazahstan, potrivit unor agenţii ruse de presă.

Dacă un astfel de asteroid ar lovi Pământul, efectul exploziei ar fi echivalent cu cel al unei bombe nucleare. Corpul ceresc trece astăzi pe lângă Terra


 

 

 

 

poza

High Tech

Un VIS al omenirii, atât de aproape să devină REALITATE: Vom putea RESPIRA SUB APĂ şi nu doar atât

Capacitatea de a respira sub apă, fără rezervoare de aer a fost mult timp un vis al omenirii. Acum este foarte probabil să devină o realitate, datorită așa-numitul "Aquaman cristal", creat de oamenii de ştiinţă...

04 Iul 2015  •  23:20

poza

Show

Paris Hilton, la un pas să facă infarct. Vezi aici ce a păţit blonda

Celebra Paris Hilton a fost la un pas de infarct din cauza unei farse puse la cale de producătorii unei emisiuni din Egipt. Vedeta cere acum daune în instanţă.Blondinei i s-a pus la cale o farsă care a lăsat-o cu...

01 Iul 2015  •  23:57

EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Meteo 05/07/2015

Horoscop

Special! Horoscopul săptămânii viitoare

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

sati