Antena 3 CNN Externe Primul film despre uciderea lui bin Laden, difuzat cu două zile înaintea alegerilor din SUA

Primul film despre uciderea lui bin Laden, difuzat cu două zile înaintea alegerilor din SUA

Primul film despre uciderea lui bin Laden, difuzat cu două zile înaintea alegerilor din SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Noi 2012   •   22:44

John Stockwell, regizorul primului film despre operaţiunea de comando în care a fost ucis liderul terorist Osama bin Laden apreciază că este puţin probabil ca difuzarea peliculei, duminică, la televiziune, să schimbe datele în alegerile prezidenţiale americane.

"Acest film nu a fost scris sau turnat niciodată cu această intenţie", a asigurat Stockwell, potrivit AFP.

Regizorul a respins orice suspciune de propagandă în favoarea preşedintelui în exerciţiu şi a negat că filmul urmăreşte să ralieze persoanele indecise cu mai puţin de 48 de ore înainte de deschiderea birourilor de vot.

"Credeţi într-adevăr că sunt oameni care nu ştiu că Osama bin Laden a fost ucis în timpul preşedinţiei lui Obama şi că filmul îi va învăţa acest lucru? Aş fi mirat", a declarat el.

Anunţul făcut luna trecută, potrivit căruia filmul "SEAL Team Six: The Raid on Osama bin Laden" va fi difuzat pentru prima dată de postul de televiziune National Geographic cu două zile înaintea scrutinului prezidenţial din 6 noiembrie, a ridicat semne de întrebare.

Faptul că Harvey Weinstein, puternicul producător de la Hollywood şi unul dintre cei care strâng fonduri pentru campania lui Obama, este distribuitorul şi unul dintre directorii de producţie ai acestui thriller de 90 de minute, a alimentat publicitatea făcută în jurul filmului.

Operaţiunea curajoasă din mai 2011, a unui comando de elită a Marinei americane împotriva liderului al-Qaida, a constituit un eveniment spectaculos al primului mandat al lui Barack Obama.

Preşedintele apare adeseori în filmul turnat în India şi New Mexico, dar doar în imagini de arhivă, preluate, majoritatea, de pe site-ul Casei Albe.

Bin Laden este interpretat de Yon Kempton, care nu spune niciun cuvânt înainte de a fi doborât într-o cameră întunecată, cu un Kalaşnikov în mână.

În ceea ce priveşte data la care va fi difuzat filmul, John Stockwell a declarat că postul de televiziune National Geographic (proprietatea grupului conservatorului Murdoch) a fost cel care a ales-o. Kathleen Robertson nu ascunde că obiectivul este acela de a avea o audienţă mare duminică.

Filmul va fi difuzat în sălile de cinema începând de joi, 8 noiembrie.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close