Antena 3 CNN Externe Probleme la centrala nucleară Fukushima. Au fost oprite echipamentele de tratare a materialelor radioactive

Probleme la centrala nucleară Fukushima. Au fost oprite echipamentele de tratare a materialelor radioactive

Probleme la centrala nucleară Fukushima. Au fost oprite echipamentele de tratare a materialelor radioactive
19 Mar 2013   •   07:49

O pană de curent a determinat activarea generatorului centralei nucleare japoneze Fukushima, relatează AFP.

Electricitatea a fost întreruptă luni la ora locală 18.57 (11.57 ora României), din motive necunoscute, şi încă nu era restabilită marţi dimineaţa, a explicat un purtător de cuvânt al Tokyo Electric Power (Tepco).

"Curentul electric care servea la răcirea piscinelor (cu combustibil uzat) ale reactoarelor 1, 3 şi 4 a fost întrerupt", a precizat acest purtător de cuvânt, Kenichi Tanabe. "Încercăm să îl restabilim".

Pana de curent a determinat şi oprirea echipamentelor de tratare a deşeurilor contaminate de la centrală, între care materiale radioactive.

"Nicio schimbare importantă la nivelul readioactivităţii nu a fost depistată de instrumentele noastre de măsurare în proximitate", a subliniat purtătorul de cuvânt.

Accidentul nuclear de la Fukushima, cel mai grav accident după cel de la Cernobîl (Ucraina), a avut loc după un cutremur puternic urmat de un tsunami gigantic la 11 martie 2011, care a determinat oprirea alimentării cu electricitate a sistemelor de răcire.

Cantităţi importante de radiaţii au fost emise în mediul din jurul centralei situate la 220 de kilometri nord-est de Tokyo.




×
Subiecte în articol: centrala nucleara Fukushima
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close