Antena 3 CNN Externe Proteste faţă de discriminarea rasială, în SUA şi în Europa. Mii de oameni au ieşit în stradă

Proteste faţă de discriminarea rasială, în SUA şi în Europa. Mii de oameni au ieşit în stradă

Proteste faţă de discriminarea rasială, în SUA şi în Europa. Mii de oameni au ieşit în stradă
27 Noi 2014   •   08:41

Valul de revolte izbucnit la protestele faţă de discriminarea rasială în SUA s-a răspândit şi în Europa. În Londra şi Milano, mii de oameni au manifestat în faţa diplomaţiilor americane. În ultimele 24 de ore, poliţiştii americani au arestat peste 400 de protestatari la demonstraţiile violente din marile oraşe de pe teritoriul SUA.

Pentru a treia noapte consecutiv, protestatarii au blocat străzile din Atlanta. Ei au mărşăluit pe autostradă purtînd bannere cu mesaje antirasiste, până la o autostradă, ce făcea legătură cu oraşele din zonă. În scurt timp, cozile de maşini s-au întins pe sute de kilometri.

După o noapte în care au arestat 21 de manifestanţi pentru vandalism şi incitare la violenţă, poliţiştii din Atlanta au decis să îi cheme pe toţi ofiţerii la muncă, fie că sunt în concediu sau în libere.

Şi în Los Angeles, oamenii au blocat cu propriile maşini o autostradă intens circulată. Ei au fost arestaţi, iar traficul a fost reluat abia după o oră. Cel puţin 180 de oameni au ajuns la secţia de poliţie

Punctul fierbinte al manifestaţilor a fost, însă, statul Missouri, unde se află oraşul Ferguson, locul unde a fost împuşcat mortal adolescentul de culoare neînarmat.

Mii de oameni au încercat să intre cu forţa în primăria comitatului în care se află Ferguson. Poliţiştii au făcut zeci de arestări. 45 de oameni au fost arestaţi în Ferguson. În regiune au fost mobilizaţi 2.200 de soldaţi ai Gărzii Naţionale.

Impresionaţi de ce se întâmplă peste Ocean, mii de londonezi au protestat în faţa ambasadei SUA, pentru a îşi arăta solidaritatea cu familia adolescentului ucis.

De la ambasada Statelor Unite, oamenii au pornit pe străzi, spre Parlament. Protestatarii au vandalizat gardurile din piaţa Parlamentului, chiar sub privirile poliţiştilor. Ofiţerii au făcut cordon în jurul Parlamentului, însă nu au intervenit împotriva manifestanţilor.




×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close