Antena 3 CNN Externe Proteste în Grecia: Un grup de studenţi a ocupat postul public de televiziune

Proteste în Grecia: Un grup de studenţi a ocupat postul public de televiziune

Proteste în Grecia: Un grup de studenţi a ocupat postul public de televiziune
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Sep 2011   •   08:22
Grecia stă pe un butoi de pulbere. Noi proteste au avut loc în faţa Parlamentului de la Atena, dar şi în sediul postului public de televiziune. Un grup de studenţi a pătruns în televiziune şi a întrerupt emisiunea difuzată de acesta, a informat un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de AFP.

"Postul public de televiziune NET a fost ocupat şi noi lucrăm la restabilirea situaţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Elias Mossialos. "Sunt studenţi. Nu este o problemă legată de canal", a adăugat oficialul.

Se pare că în sediul televiziunii au intrat aproximativ 50 de studenţi. Aceştia aveau intenţia de a difuza un mesaj de contestare a reformei universitare. Oficialii postului de televiziune le-au respins cererea şi, pentru a evita o intervenţie în direct similară cu ce s-a produs în urmă cu trei ani, jurnalul de la ora 19.00 a fost anulat şi înlocuit cu un documentar de călătorie.

Un incident similar celui de duminică s-a produs în urmă cu trei ani, când mai mulţi tineri au pătruns pe platoul jurnalului de seară pentru a protesta faţă de uciderea de către poliţie a unui băiat în vârstă de 15 ani.

Peste 2 000 de greci s-au bătut duminică seară cu forţele de ordine, chiar în faţa clădirii Parlamentului elen. Pentru a-i linişti, poliţia a fost nevoită să apeleze la gaze lacrimigene.

În timpul protestului, ei au arborat mai multe bannere prin care au promis autorităţilor că vor boicota noile măsuri de austeritate şi au cerut demisia ministrului de finanţe.

Asta după ce oficialul elen s-a întâlnit la Washington cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi ai Uniunii Europene pentru a găsi noi soluţii pentru rezolvarea crizei profunde în care se află Grecia.
 


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close