Antena 3 CNN Externe "Putin e ÎNSETAT de SÂNGE și nu se va opri. În Europa nu va fi pace!" Declaraţia şocantă a unui opozant rus, fost campion mondial

"Putin e ÎNSETAT de SÂNGE și nu se va opri. În Europa nu va fi pace!" Declaraţia şocantă a unui opozant rus, fost campion mondial

"Putin e ÎNSETAT de SÂNGE și nu se va opri. În Europa nu va fi pace!" Declaraţia şocantă a unui opozant rus, fost campion mondial
Sursa foto: foto: AGERPRES
25 Mai 2015   •   20:10

"Atât timp cât Vladimir Putin va fi președinte al Rusiei, nu va fi pace în Europa", a declarat opozantul rus Garry Kasparov, fost campion mondial la șah, într-un interviu acordat luni agenției EFE, el considerând de asemenea că 'Putin va muri la Kremlin''.

La deschiderea ''Forumului pentru Libertate'', care a reunit la Oslo activiști în domeniul drepturilor omului, intelectuali și opozanți din mai multe state, în special din Rusia, Cuba și Venezuela, Kasparov a avertizat Uniunea Europeană că nu este posibilă ''o coexistență pașnică cu un dictator care se comportă precum un animal de pradă''.

Putin "este însetat de sânge și nu se va opri, el are nevoie de conflicte. Este singurul mod în care poate convinge publicul rus că este indispensabil', a susținut fostul campion la șah, care a renunțat în anul 2005 la această activitate pentru a se alătura mișcării prodemocrație din Rusia.

''Nu se poate opri, pentru că în clipa în care s-ar opri, s-ar considera slab în ochii rușilor. Din acest motiv, orice i s-ar oferi, singura sa opțiune este să continue conflictele'', a insistat Kasparov. Aceste conflicte ''pot fi de intensitate redusă, cum se întâmplă acum, sau pot fi mai agresive, dar Europa trebuie să înțeleagă faptul că, atât timp cât Putin este la putere, nu va fi pace'', a susținut el.

Kasparov va publica în luna octombrie o carte intitulată ''Winter is Coming'' (''Vine iarna''), în care descrie apariția ''unui nou fel de război rece'' în ultimele decenii, după euforia căderii Zidului Berlinului și a destrămării Uniunii Sovietice.

De asemenea, el atrage atenția asupra necesității ca ''Europa să fie unită în fața lui Putin'', mai ales că există în statele europene numeroși adepți ai găsirii unui compromis cu Rusia, aceștia considerând că o confruntare cu Moscova este contraproductivă.

Fostul campion mondial la șah a apreciat în continuare că toate 'ţdictaturile sunt slabeţ', întrucât fundamentul lor este frica, și a cerut Uniunii Europene și Statelor Unite să acționeze pentru a-i convinge pe oficialii, militarii și oamenii de afaceri ruși ţ'să facă ceva împotriva lui Putin, întrucât cu acesta la putere nici ei nu au un viitorţ'.

Totuși, întrebat ce crede despre viitorul Rusiei cu Putin la putere, Kasparov a părut mai degrabă pesimist, arătându-se convins că 'ţPutin va muri la Kremlinţ'. ţ'Putin nu are o viață politică și nici personală în afara Kremlinului. Din acest motiv, se va agăța de scaunul de la Kremlin până la sfârșitul vieții. Dacă acest lucru se va petrece mai devreme sau mai târziu, nu știu. Ce este bine este că nici Putin nu știe'ţ, a mai spus opozantul rus în interviul acordat agenției spaniole de presă.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close