Antena 3 CNN Externe Rafael Correa: "Noua ordine mondială este INJUSTĂ şi IMORALĂ"

Rafael Correa: "Noua ordine mondială este INJUSTĂ şi IMORALĂ"

Rafael Correa: "Noua ordine mondială este INJUSTĂ şi IMORALĂ"
27 Iun 2013   •   12:32

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a făcut recent remarci asupra criticilor agresive venite din partea Statelor Unite, în ceea ce priveşte posibilul azil acordat de Quito lui Edward Snowden.

"Au reuşit să atragă atenţia asupra lui Snowden şi a ţărilor mai slabe şi mai mici, care-l sprijină pe acesta, încercând să ne facă pe toţi să uităm de lucrurile teribile care se petrec împotriva oamenilor simpli din toată lumea, lucruri denunţate de Snowden", a spus Correa miercuri seară.

"Nu numai că noua ordine mondială este injustă, ea este total imorală", a adăugat preşedintele ecuadorian, ca răspuns la un editorial publicat marţi, în Washington Post.

Ziarul american l-a acuzat pe Correa că aderă la o politică duplicitară, prin faptul că Ecuadorul ia în considerare să-l ferească pe fostul colaborator NSA de rigorile justiţiei. Liderul de la Quito este descris ca fiind un preşedinte "despotic al unei ţări mici şi extrem de sărace, cu ambiţii de a păstra retorica lui Hugo Chavez în menţinerea unei emisfere demagogice anti-americane".

Publicaţia americană a pus la zid şi noua legislaţie ecuadoriană, care pune limitează substanţial libertatea presei şi a readus aminte că autorităţile de la Quito profită de schimbul comercial cu SUA, în regim duty-free, dar în acelaşi timp, critică politica administraţiei Obama.

La începutul acestei săptămâni, Secretarul de Stat american, John Kerry, a admonestat China şi Rusia pentru incapacitatea acestor două state de a-l reţine pe Snowden şi ulterior să-l extrădeze în SUA.

×
Subiecte în articol: Edward Snowden SUA
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close